Insamling

Vi gör olika typer av insamlingsaktiviteter till förmån för Röda Korsets arbete.

Insamling

Insamlingsverksamhet Fränsta

Fränsta

  • Kontaktpersoner för insamlingar
  • Fränsta: Ingy Bångfeldt

Varje år samlar kretsarna i Sundsvalls kommun in pengar för att ge stöd till Röda Korsets arbete för dem som behöver hjälp. Det går till människor som drabbats av krig och katastrofer runt om i världen, men också till ensamma och isolerade här hemma. Hjälpen vid katastrofer kan till exempel bestå av mat, rent vatten, hälsovård, familjeåterförening eller utbildning.

Ändamålet för insamlingarna bestäms av Röda Korset, liksom under vilken tid de ska bedrivas. Pengarna går till olika nationella eller globala projekt, men också till "Katastrofhjälpen". De insamlade medlen garanterar att Röda Korset alltid finns på plats när det hänt en katastrof.

Insamlingsbössor med Röda Korsets banderoll finns utplacerade på många ställen, bland annat i livsmedelsaffärer. Insamling till lokal verksamhet kan ske under hela året.

Bössinsamling

Röda Korset har fasta perioder med bössinsamling, men också insamling till vårt lokala arbete. Vid naturkatastrofer gör vi akuta insamlingar. Vi deltar också i insamlingen Världens barn.

Andra aktiviteter för insamling

Lotterier och modevisning.
Försäljning av hela och rena kläder och saker som skänkts till Mötesplats Kupan, där överskottet går till Röda Korsets verksamhet.
Försäljning av fika och sopplunch på våra caféer.
Försäljning av minneskort. Med ett gratulationskort kan du hylla en jubilar, eller hedra bortgångnas minne, genom att skicka en minneshälsning.

Bli medlem

Ett annat bra sätt att stödja oss är att bli medlem i någon av våra kretsar. Om du har lite tid över och är intresserad att hjälpa oss i vårt arbete är du hjärtligt välkommen att bli frivillig

Du kan också ge ditt stöd till våra lokala verksamheter genom en penninggåva.

Tuna Attmar Stöde kretsen, konto 8420–2 eller 904 432 351–8

Swish: 123 456 56 59

Kontakta verksamheten

Ingy Bångfeldt