Gå med i Röda Korset i Åmål

Vad gör Röda Korset i Åmål?

 

+ Vi driver en second hand-butik

med ett stort utbud av prisvärda kläder, textilier, böcker och prylar med allt från leksaker till verktyg beroende av vad som lämnas till oss. Vi har en populär vintage-avdelning och Re-design har ett hörn i butiken och ett showroom i källaren.

Butikens överskott doneras till olika rödakors-projekt och gör nytta för både Åmål och världen!

+ Vi arbetar för återbruk som minskar resursslöseriet

för att handla begagnat är riktigt bra för miljön! Att ett plagg hittar en ny användare förlänger plaggets liv och sparar jordens resurser.

 

+ Vi är en social mötesplats med butiken som trivsam träffpunkt för medlemmar och besökare. Här finns information om Röda Korset och någon att prata med. Butiken fungerar även som praktikplats för t.ex. språk- och arbetsträning.

 

+ Vi är en del av krisberedskapen i Åmål genom att främja trygghet, förmedla information, organisera frivilliga och hantera allmänhetens gåvor.

 

+ Vi arbetar för integration genom

rådgivning och hjälp till flyktningar med vissa myndighetskontakter för till exempel familjeåterförening.

årlig julgransskakning för barn från hela världen sker i samarbete med Åmåls Församling, Rädda Barnen med flera,

samarbete med studieförbundet Vuxenskolan Nyanlända får svenskundervisning, samhällsinformation, gemenskap, upplevelser och svenska språkvänner. Ibland är det vi som får värdefull hjälp - av starka armar.

 

 

+ Vi arbetar för de äldre genom

välkomna besök. Röda Korsets frivilliga besöker äldre regelbundet och tar med rullstolsburna ut. Verksamheten administreras av Samverket.

kaffe och underhållning. Kaffe med gott bröd och kanske lite musik ger en stunds gemenskap och förströelse på äldreboendena. Verksamheten administreras av Samverket.

shopping på äldreboendet kanske i samband med en mannekänguppvisning

 

 

 

Vi vill bli fler volontärer! – Du behövs!

Du kan

+ bli en språkresurs

+ gå en av Röda Korsets kurser

+ besöka ensamma

+ hjälpa till med shopping på äldreboende

+ hjälpa till på julgransskakningen

+ bli en resurs i krisberedskap

+ bll en resurs i secondhandbutiken

+ vara Du i Röda Korset – åmålskretsen

 

 

 

 

 

Hit går överskottet:

Det årliga överskottet från vår secondhandförsäljning här i Åmål är ofta ett par hundra tusen kronor. Det allra mesta donerar vi till Svenska Röda Korset hjälp till katastrof- och krigsdrabbade. Vi kan också välja att stödja ett särskilt projekt inom Röda Korsets strikta regler.

 

Hit går osålda kläder:

Trots god försäljning i butiken och källarreor varje månad lyckas vi ju inte sälja allt. Osålda textilier och skor skickas vidare till en stor återvinningsanläggning i Nordtyskland. Allt återanvänds eller återvinns och blir till nya material. Sorterat material kan bli ny fiber som vävs till nya bomulls-, ylle- och linnetyger. Syntettextilier blir t ex till isoleringsmattor eller till så kallat kompositmaterial som kan bli allt från knivskaft till bildetaljer. Återbruk och återvinning alltså, och vinst för alla.

 

   

Telefon: 073-073 55 62

Mail: amal@redcross.se

Mötesplats Kupan: Norra Långgatan 11.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto Linn Malmens