Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Tillsammanskvällarna arrangeras nu vid behov

Publicerad av: Johanna Agnar, den 11 maj 2022.

Tillsammanskvällarna infördes från och med 9 mars som en löpande krisinsats för att skapa en tid och en plats för att mötas med anledning av den eskalerade situationen i Ukraina och allt som detta medfört.

 

Då det befintliga behovet för Tillsammanskvällarna dalat, riktar vi nu om verksamheten till att arrangeras vid behov vid Första Långgatan 28 B, Röda Korset Second hand till och med 31 maj 2022. När en Tillsammanskväll arrangeras, kommer information om detta spridas av Krisgruppen. 

 

Om tillsammanskvällarna 

Kvällarna har arrangerats gratis och varit öppna för alla och tjänat som en väg in till oss för dig som vill ha stöd och dig som vill hjälpa till.  

 

Under kvällarna har vi bjudit på fika, möjlighet till umgänge och olika tillfällen för information och utbyte för alla närvarande, med syfte att stärka och förbereda. Syftet var att genom kvällarna erbjuda en löpande aktivitet med gemenskap och värme. Vi ville även fånga upp tankar och ideér om vad behovet i Göteborg för tillfället är och kan tänkas bli, samt ta vara på dig som vill hjälpa till, slussa in dig hos oss på Röda Korset och hjälpa dig på vägen till att hitta en lämplig uppgift. Vi har bland annat introducerat nya till Röda Korset, gett information angående dom aktuella krisinsatserna, skrivit ut och klippt flyers för flyktingmottagandet och fått föreläsningar om Ukraina.

 

Vid frågor,  

kris.goteborg@redcross.se

Krisgruppen i Göteborg 

Svenska Röda Korset