Verksamhet för hälsa och gemenskap

Samhällsrådgivning

Röda Korsets Göteborgskrets Samhällsrådgivning är en nystartad verksamhet som kommer arbeta med grundläggande samhällsrådgivning, samhällsorientering och säkra hänvisningar för människor med behov av detta.  

Behöver du hjälp? 
Har du en fråga men är osäker på vart du ska vända dig? Då är du varmt välkommen att besöka vår samhällsrådgivning i Biskopsgården. Här träffar du frivilliga som hjälper dig att hitta svar, eller hänvisa dig till rätt myndighet och aktör. Det kan gälla frågor som rör allt ifrån asyl och migration, teknik eller vilken myndighet som gäller för vilka ärenden. Våra frivilliga har avgett tystnadslöfte. 

Vill du engagera dig som frivillig? 
Just nu söker vi fler frivilliga som vill erbjuda stöd till besökare i vår samhällsrådgivning. Vi söker särskilt dig som talar fler språk än svenska och engelska, som till exempel arabiska och somaliska. Varmt välkommen med din ansökan! 

Som frivillig inom Samhällsrådgivningen hjälper du och guidar till rätt information om samhället, myndigheter eller liknande. Detta görs tillsammans med andra frivilliga i en lokal i Biskopsgården en gång per vecka. Verksamheten syftar till att stärka människors förmåga att söka och hitta svar på sina frågor, bygga tillit till befintliga institutioner och vid behov erbjuda direkt stöd. Stödet kan då innebära exempelvis hjälp och stöd med teknik såsom datorer eller smartphones. 

Hitta till oss
Just nu är denna verksamhet under uppbyggnad. Tid och plats för att besöka oss kommer uppdateras här inom kort.