Verksamhet för hälsa och gemenskap

Samhällsrådgivning

Göteborg

Mötesplats och Samhällsrådgivning i Biskopsgården

Röda Korsets Göteborgskrets Mötesplats i Biskopsgården erbjuder en plats för fika, samtal och rådgivning. Vi arbetar med grundläggande rådgivning, samhällsorientering och säkra hänvisningar för människor med behov av detta. Vi erbjuder även en öppen mötesplats där människor kan mötas och dela erfarenheter över en kopp kaffe eller te.

Behöver du hjälp? 
Har du en fråga men är osäker på vart du ska vända dig? Då är du varmt välkommen att besöka vår samhällsrådgivning i Biskopsgården. Här träffar du frivilliga som hjälper dig att hitta svar, eller hänvisa dig till rätt myndighet och aktör. Det kan gälla frågor som rör allt ifrån asyl och migration, teknik eller vilken myndighet som gäller för vilka ärenden. Våra frivilliga har avgett tystnadslöfte.

Vill du engagera dig som frivillig? 
Just nu söker vi fler frivilliga som vill erbjuda stöd till besökare i vår samhällsrådgivning. Vi söker särskilt dig som talar fler språk än svenska och engelska, som till exempel arabiska och somaliska. Varmt välkommen med din ansökan! 

Som frivillig inom Samhällsrådgivningen hjälper du och guidar till rätt information om samhället, myndigheter eller liknande. Detta görs tillsammans med andra frivilliga i en lokal i Biskopsgården en gång per vecka. Verksamheten syftar till att stärka människors förmåga att söka och hitta svar på sina frågor, bygga tillit till befintliga institutioner och vid behov erbjuda direkt stöd. Stödet kan då innebära exempelvis hjälp och stöd med teknik såsom datorer eller smartphones. 

Hitta till oss
Vi finns på plats på måndagar klockan 18:00-20:00 på Klimatgatan 5 vid Länsmanstorget.

Välkommen in!