Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Att tillhöra ett sammanhang är ofta avgörande för hur vi mår. Vi arrangerar olika aktiviteter för att skapa gemenskap och stärka hälsan.

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Samhällsrådgivning

Göteborg

Röda Korsets Göteborgskrets Samhällsrådgivning är en verksamhet som arbetar med grundläggande samhällsrådgivning, samhällsorientering och säkra hänvisningar för människor med behov av detta.  

Behöver du hjälp? 

Har du en fråga men är osäker på vart du ska vända dig? Då är du varmt välkommen att besöka vår samhällsrådgivning i Biskopsgården. Här träffar du frivilliga som hjälper dig att hitta svar, eller hänvisa dig till rätt myndighet och aktör. Det kan gälla frågor som rör allt ifrån asyl och migration, teknik eller vilken myndighet som gäller för vilka ärenden. Våra frivilliga har avgett tystnadslöfte. 

Vill du engagera dig som frivillig? 

Just nu söker vi fler frivilliga som vill erbjuda stöd till besökare i vår samhällsrådgivning. Vi söker särskilt dig som talar fler språk än svenska och engelska, som till exempel arabiska och somaliska. Varmt välkommen med din ansökan! 

Som frivillig inom Samhällsrådgivningen hjälper du och guidar till rätt information om samhället, myndigheter eller liknande. Detta görs tillsammans med andra frivilliga i en lokal i Biskopsgården en gång per vecka. Verksamheten syftar till att stärka människors förmåga att söka och hitta svar på sina frågor, bygga tillit till befintliga institutioner och vid behov erbjuda direkt stöd. Stödet kan då innebära exempelvis hjälp och stöd med teknik såsom datorer eller smartphones. 

Hitta till oss

Vi finns en kväll i veckan mellan klockan 18:00-20:00 på Klimatgatan 5 vid Länsmanstorget.

Vi har öppet varje onsdag.

Välkommen in!

Kontakta verksamheten

Jakob Östberg

Telefon:

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Cykling utan ålder Bergsjön

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Torsdagsklubbens mötesplats

Göteborg

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Älvsborgsgruppens mötesplats

Göteborg