Matpaket och filt

Ge en gåva på ramadan och eid al-fitr

Ge en gåva på ramadan och eid al-fitr

Ramadan är en tid för gemenskap och omtanke för sina medmänniskor. Men för vissa kan den vara det motsatta – ensamhet och fattigdom. Ge en gåva som stöttar familjer som drabbats av krig och katastrofer.

Letar du efter en gåva att ge under ramadan eller till eid al-fitr? Under ramadan och eid al-fitr skänker många gåvor, zakat, till människor i nöd. Ge bort ett matpaket till en person, en hel familj, katastrofpaket eller rent vatten. En gåva från dig kan betyda skillnaden mellan en familj som lever i hunger och en måltid på iftar. Ge en eid-gåva som räddar liv!

 • Stort behov

  Matpaket en person

  Bristen på mat är akut för människor i krig och katastrofer världen över. Din gåva räcker till mat för en person i en månad.

  1 st
  70 kr
 • Stort behov

  Nödmat till barn

  Bristen på mat är akut för många barn i katastrofer. Din gåva räcker till 100 påsar nötkräm som kan rädda livet på undernärda barn.​

  1 st
  339 kr
 • Stort behov

  Matpaket familj

  Bristen på mat är akut för familjer i krig och katastrofer världen över. Din gåva räcker till mat för en familj i en månad.

  1 st
  395 kr

Bli månadsgivare

Som månadsgivare ser du till att vi kan finnas på plats både före, under och efter en katastrof.

 • Stort behov

  På flykt-paket

  Vintern är hård för människor på flykt undran krig och katastrofer. Din gåva kan ge en person en varm filt, sovmatta, köksutrustning och hygienartiklar.

  1 st
  180 kr
 • Stort behov

  Katastrofpaket en person

  Just nu kämpar människor för att överleva i krig och katastrofer världen över. Din gåva kan ge en person en filt samt mat och vatten i en månad.

  1 st
  153 kr
 • Rent vatten

  Rent vatten behövs för att överleva. Vi delar ut vattenreningstabletter, bygger vattenreningsverk, borrar brunnar och installerar pumpar. Din gåva ger rent vatten till 300 personer i en vecka. ​

  1 st
  249 kr
 • Stort behov

  Katastrofpaket familj

  Just nu kämpar familjer för att överleva i krig och katastrofer världen över. Din gåva kan ge en familj filtar samt mat och vatten i en månad.

  1 st
  752 kr
 • Rädda liv och ge hopp

  Varje dag, runt om i världen kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Tack vare din gåva kan vi finnas på plats där det behövs som mest, före, under och efter en katastrof. ​

  1 st
  100 kr

Ramadan och eid al-fitr - en tid för givmildhet

Ramadan är en helig tid på året för muslimer världen över, en månad för gemenskap, givmildhet och omtanke för sina medmänniskor. För många är ramadan en tid av reflektion, att rena själen och bli en bättre människa. Under ramadan ger därför många människor tillbaka till de mindre lyckligt lottade i samhället.

Ramadan avslutas med eid al-fitr som är en tid för glädje och gemenskap. När du köper en gåva i vår gåvoshop sprider du glädjen till flera. Du får dessutom ett fint gåvobevis att ge bort.

Miljontals människor firar idag ramadan på flykt, långt hemifrån, i fattigdom och misär. En gåva från dig kan betyda skillnaden mellan en familj som lever i hunger och en måltid på iftar. Ge en gåva som räddar liv!

Gåvobevis

När du köpt en gåva får du ett fint gåvobevis att skriva ut eller skicka vidare. Du kan också beställa ett tryckt kort att ge bort, kuvert tillkommer. Leveranstiden är 2-4 arbetsdagar.

Gåvobevis med gerbera
Gåvobevis med gerbera

Frågor och svar om ramadan

 • Vad är ramadan?
  Ramadan är en helig tid på året för muslimer runt om i världen. Det är en månad med en enorm betydelse. För många är ramadan en tid för reflektion, avskildhet och att rena själen.
  Det är också en social månad. Familjer och vänner samlas i hemmet för att umgås, skratta, laga mat och ge tillbaka till de mindre lyckligt lottade i samhället.
 • När börjar och slutar ramadan?
  För 2024 väntas ramadan börja den 10 mars, datumet kan variera med några dagar beroende på region och hur månen tolkas. Ramadan varar 29-30 dagar grundat på månkalendern.

Fler sätt att stödja