Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Ge en gåva till ramadan och eid al-fitr

Ramadan och eid al-fitr är en tid för gemenskap, givmildhet och omtanke för sina medmänniskor. För vissa kan den vara det motsatta – ensamhet och fattigdom. Ge en gåva som räddar liv och stöttar familjer som drabbats av krig och katastrofer.
Ramadan och eid al-fitr är en tid för gemenskap, givmildhet och omtanke för sina medmänniskor. För vissa kan den vara det motsatta – ensamhet och fattigdom. Ge en gåva som räddar liv och stöttar familjer som drabbats av krig och katastrofer.

Letar du efter en gåva att ge under ramadan eller till eid al-fitr? Under ramadan och eid al-fitr skänker många gåvor, zakat, till människor i nöd. Ge bort ett matpaket till en person, en hel familj, katastrofpaket eller rent vatten. En gåva från dig kan betyda skillnaden mellan en familj som lever i hunger och en måltid på iftar. Ge en gåva som räddar liv!

Ramadan och eid al-fitr - en tid för givmildhet

Ramadan är en helig tid på året för muslimer världen över, en månad för gemenskap, givmildhet och omtanke för sina medmänniskor. För många är ramadan en tid av reflektion, att rena själen och bli en bättre människa. Under ramadan ger därför många människor tillbaka till de mindre lyckligt lottade i samhället.

Ramadan avslutas med eid al-fitr som är en tid för glädje och gemenskap. När du köper en gåva i vår gåvoshop sprider du glädjen till flera. Du får dessutom ett fint gåvobevis att ge bort.

Miljontals människor firar idag ramadan på flykt, långt hemifrån, i fattigdom och misär. En gåva från dig kan betyda skillnaden mellan en familj som lever i hunger och en måltid på iftar. Ge en gåva som räddar liv!

Gåvobevis

När du köpt en gåva får du ett fint gåvobevis att skriva ut eller skicka vidare. Du kan också beställa ett tryckt kort att ge bort, kuvert tillkommer. Leveranstiden är 2-4 arbetsdagar.

Frågor och svar om ramadan

  • Vad är ramadan?

Ramadan är en helig tid på året för muslimer runt om i världen. Det är en månad med en enorm betydelse som sträcker sig över religioner. För många är ramadan en tid för reflektion, avskildhet och att rena själen.

Det är också en social månad. Familjer och vänner samlas i hemmet för att umgås, skratta, laga mat och ge tillbaka till de mindre lyckligt lottade i samhället.

  • När börjar och slutar ramadan?

För 2021 väntas ramadan börja den 12 april, datumet kan variera med några dagar beroende på region och hur månen tolkas. Ramadan varar 29-30 dagar grundat på månkalendern.

 

Andra sätt att stödja