Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

De testamenterade gåvor till Röda Korset

Lynda och Sigrid är två som valt att testamentera en gåva till oss. På så vis lever deras gärning vidare.
Lynda och Sigrid är två som valt att testamentera en gåva till oss. På så vis lever deras gärning vidare.
Publicerad: 16 apr 2019
Lästid: ca

När Lynda Asplund går bort vill hon att 4 000 kronor ska tillfalla Röda Korset.

- Självklart ska mina närmaste ärva mig efter min bortgång; min man, mina barn och barnbarn. Men jag vill också testamentera en summa till Röda Korset. Det har jag pratat med mina barn om.

Lyndas gåva på 4 000 kronor kan till exempel rädda livet på elva akut undernärda barn, eller ge tusentals människor rent vatten vid en katastrof vilket hjälper dem att överleva. 

- Eftersom det är så svårt att veta vilka tillgångar man har när man dör så har jag fått fundera lite över summan. Nu har jag bestämt mig för att testamentera 4 000 kronor. Jag tycker att det är en lagom peng för en pensionär som har haft ett vanligt arbete, utan några stora inkomster, säger Lynda.

Sigrid testamenterade allt till Röda Korset

När Sigrid gick bort ägde hon en stor fastighet som hon ärvt av sina föräldrar. Hon hade också skog, bankkonton, värdepapper och försäkringar. Totalt var boet värt ungefär 12 miljoner kronor. Det är pengar som via Röda Korset kommer att göra stor skillnad för många människor - i många generationer. Sigrid valde att inte öronmärka sin gåva, och arvet kan därför användas där det behövs bäst.

Testamentera i tre enkla steg

Hur skriver man ett testamente? Ta hjälp av vår enkla testamentesmall. 

  1. Ladda ner och skriv ut vår testamentesmall.
  2. Nedteckna ditt testamente och skriv under.
  3. Bevittna testamentet. Två personer behöver underteckna det.

Har du en fråga om ditt givande?

Kontakta oss

Fler sätt att stödja