Snart drar Dansen i Bomhus igång igen!

Publicerad av: Marina Haugdahl, den 20 januari 2023.

Fredagsdansen – en glädjespridare för äldre och ofrivilligt ensamma

Under 6 fredagar hösten 2022 anordnade Röda Korset i Gävle eventet fredagsdansen i Bomhus folketshus. Eventet har funnits för främst pensionärer och andra daglediga som kunde komma och dansa till livemusik eller fika och känna gemenskap med andra.

Eventet beskrivs av besökare och frivilliga som mycket lyckat. Marianne är en av dom glada besökarna, hon berättar om hur det är många som bor ensamma och då är det här eventet helt fantastiskt.

-        -Jag har ej varit med om något liknande och jag trodde inte att det fanns sånt här. Många där ute är vilsna och har inte så kul, så då är det viktigt att få ut folk på banan igen. Alla kan inte dansa men man kan lyssna på musik och fika, och det är superviktigt, berättar hon.

Maj, som är frivilligledare för mötesplatsen i Bomhus var den som kom på eventet fredagsdansen och beskrivs av många som en eldsjäl som brinner för att hjälpa så många hon kan.

-        -Det är så kul att få vara här och få ordna detta. Man ser hur glada alla blir, berättar hon.

Fredagsdansen är ett event som kommer utföras igen på våren och flera frivilliga och besökare ser fram emot att få vara delaktiga.

-       -Många brukar fika på mötesplatsen först och sedan gå och dansa. Det är så roligt att se där uppe när dom dansar, även om man bara står och rör sig lite grann så är det roligt, berättar Kerstin som är frivillig på mötesplatsen i Bomhus. 

 

    Håll utkik på hemsidan och Facebook efter mer information om när vi kör igång igen! 

Av Charlotta Berner, student från kommunikationsprogrammet Högskolan i Gävle