Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Träna svenska

Träna svenska

Halmstad

Med Röda Korsets verksamhet Träna svenska avses träning i det svenska språket tillsammans med utrikesfödda nya halmstadbor och asylsökande, unga som gamla, i Röda Korsets lokaler. Röda Korsets verksamhet är ett komplement till samhällets undervisning och skall ses som ett stöd i etableringsfasen för individer med detta behov. Språkträningen bidrar med möjlighet att få prata svenska och att träffa personer som kan berätta om kultur och samhällssystem.

Syftet med Träna svenska är att ge deltagarna en möjlighet att utveckla sina färdigheter, skriftliga såväl som muntliga, i det svenska språket. Deltagarna ges också möjlighet att konversera med varandra och på så sätt skapa sociala nätverk.Träna Svenska sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Träna svenska håller till i Röda Korsets lokaler på Ryttarevägen 11 torsdagar klockan 9.15-11.30. Terminen började den 7 oktober och slutar den 9 december. Du ges möjlighet att träna dina färdigheter i att tala, läsa och skriva svenska. Du får också information om hur det svenska samhället och dess traditioner fungerar. Det kommer att finnas två lokaler och möjlighet att hålla avstånd. Vi ber er att komma symptomfria och att ni som är ovaccinerade tar med munskydd.

Välkomna!

Hur du tar dig till lektionerna:

Alternativ 1: Buss nummer 12 från Österskans klockan 8.44 till hållplats Ryttarevägen.

Alternativ 2: Bus nummer 3 från Resecentrum klockan 8.47 till hållplats Norra Andersberg och sedan promenad till lokalen.

Obs! Torsdag den 4 november har vi ingen undervisning.

 

 

 

 

 

 

De frivilliga i Träna svenska samlade utanför secondhand-butiken för höstavslutning med fika.