Träna svenska

Träna svenska

Halmstad

TRÄNA SVENSKA VÅREN 2023

Med Röda Korsets verksamhet Träna svenska avses träning i det svenska språket tillsammans med utrikesfödda nya halmstadbor och asylsökande, unga som gamla. Röda Korsets verksamhet är ett komplement till samhällets undervisning och skall ses som ett stöd i etableringsfasen för individer med detta behov. Språkträningen bidrar med möjlighet att få prata svenska och att träffa personer som kan berätta om kultur och samhällssystem.

Syftet med Träna svenska är att ge deltagarna en möjlighet att utveckla sina färdigheter, skriftliga såväl som muntliga, i det svenska språket. Deltagarna ges också möjlighet att konversera med varandra och på så sätt skapa sociala nätverk.Träna Svenska sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Vi börjar torsdagen den 12 januari och slutar den 25 maj. Vi träffas varje torsdag klockan 9.15-11.30 i Vuxenskolans lokaler på Bredgatan 5 i Halmstad. Den 23 februari, 6 april och 18 maj är språkträningen inställd.

Du ges möjlighet att träna dina färdigheter i att tala, läsa och skriva svenska. Du får också information om hur det svenska samhället och dess traditioner fungerar.

Vi ber dig komma symptomfri och vid behov kunna uppvisa covidbevis. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Välkomna!