Första hjälpen-grupper

Våra första hjälpen-grupper erbjuder organiserad krisberedskap och kan bokas vid evenemang som konserter eller idrottstävlingar.

Första hjälpen-grupper

Förstahjälpengruppen

Jönköping

Välkommen till Jönköpings första hjälpen-grupp!

Just nu söker vi fler till vår grupp.

Vi är en lokalförening inom Svenska Röda Korset med inriktning på första hjälpen-beredskap.

I första hjälpen-gruppen är vi just nu ett tiotal frivilliga. Vi arbetar ideellt med och på de uppdrag vi åtar oss. Alla förstahjälpare har en utbildning på minst 40 timmar och kvalitetssäkras årligen.

Röda Korsets Första hjälpen-grupp ägnar sig åt precis det som namnet antyder:
Att ge första hjälpen vid olycksfall eller sjukdom. Många gånger finns förstahjälpare med som beredskapsstyrka om något skulle inträffa vid idrottsevenemang, motionslopp, konsert eller liknande.

Många som trampat Vättern runt har fått hjälp av vår grupp. Vi står för första hjälpen i depåerna i Jönköping och Fagerhult, vi finns på Länssjukhuset Ryhov och vi registrerar de cyklister som brutit loppet. 

Vill du bli en av oss?

För att bli förstahjälpare får du genomgå centralt framtagna utbildningar. Du är med på gruppens övningar och de årliga bedömningarna för att få behålla behörigheten som förstahjälpare. Ett krav är att du klarar provet med godkänt betyg.

Vi välkomnar fler intresserade. Hör av dig!

Detta gör en förstahjälpare, några exempel:

  • Förstahjälparen klarar det allra första omhändertagandet vid exempelvis akuta sjukdomsfall, av en stukad fotled, en skallskada eller en sårskada.
  • Förstahjälparen fungerar även många gånger som mänskligt stöd i väntan på att den sjuke eller skadade hämtas med ambulans.
  • Förstahjälparen kan också se till att en överförfriskad tonåring får hjälp att komma hem.

Vill du boka uppdrag?

  • Läs informationen och fyll i bokningsformuläret.
  • Välj Region Göta om din förfrågan gäller Jönköpings första hjälpen-grupp.

Bokningsförfrågan

Kontakta verksamheten

Ida Freijd