Röda Korset Second hand Kalmar

Öppettider

Butiken är öppen måndag-fredag kl.10.00-16.00. Cafét är öppet måndag-fredag kl. 09.30-16.00. Jämna veckor är butik och café' öppet kl. 10.00-14.00 på lördagar.

Besöksadress

Perstorpsvägen 2

Om butiken

Verksamheten startade 1988 i lokaler på Folkets Park. 1992 flyttades verksamheten hit till Perstorpsvägen 2 och har sedan dess kontinuerligt förändrats och utvecklats.

Vår second hand-verksamhet är öppen för den som vill skänka möbler, prylar, kläder, textilier och andra säljbara saker (husgeråd, böcker, prydnadssaker m m) eller skänka en peng till stöd för Röda Korsets verksamhet.

Dagligen har vi ca 450 besökare i vår butik som har öppet må-fr kl. 10-16.

Vårt café och mötesplats serverar hemmagjorda smörgåsar, bullar, kakor mm och har öppet må-fr 09.30-16. På onsdagar serverar vi räksmörgåsar och på fredagar våfflor.

Ca 50 medarbetare ger av sin tid för att driva butiksdelen och våra avdelningar som sorterar, putsar och prismärker varorna. Dessutom är det ca 15 personer som dagligen är här. 

Skänk till butiken

Vår second hand-verksamhet är öppen för dig som vill skänka möbler, prylar, kläder, textilier och andra säljbara saker (husgeråd, böcker, prydnadssaker m m) eller kanske skänka en peng till stöd för Röda Korsets verksamhet.

Gör skillnad genom att skänka

Dina gåvor gör stor skillnad. Genom försäljning omvandlar vi dem till hjälpverksamhet. Att skänka till second hand bidrar också till hållbarhet – varorna används längre. Kontakta gärna butiken innan för att se att den är öppen och kan ta emot det du vill skänka.