Stöd till ofrivilligt ensamma och äldre

Vi erbjuder stöd till de som lider av ofrivillig ensamhet, till exempel genom besök eller aktiviteter i närområdet.

Stöd till ofrivilligt ensamma och äldre

Söndagsbingo

Söndagbingo på Röda Korsets Mötesplats Örebro

Datum: Uppstart efter sommaruppehåll i september 2023, datum meddelas senare.

Tid: Klockan 14.00-16.00

Plats: Röda Korsets mötesplats Kungsgatan 19-21 (på innergården).

Kostnad: Bingospel 2 kr/bricka. Kaffe med dopp 20 kr.

Varmt välkomna!

 

Reportage från Söndagsbingo

Det är söndagen den 14 november 2021 och fars dag. När jag sätter mig på cykeln och trampar till mötesplatsen, Röda Korsets lokal, på Kungsgatan i stan. Väl framme vid det röda trähuset inne på gården, parkerar jag min cykel och kliver in.

Jag blir väl mottagen och slår mig ner vid ett av borden. I lokalen finns redan ett 15-tal kvinnor som samtalar välbekant med varandra. I köket förbereds fika, det är mycket hembakat, flera olika sorter och till det serveras kaffe eller te. Vid fikastunden samtalas det och alla njuter av det generösa fikafatet. Dagens 15 kvinnor är ovanligt lågt deltagarantal, det brukar vara uppemot 25 deltagare varje gång, får jag berättat för mig. 

Kalle, nummerutroparen, och den enda mannen i lokalen, berättar för mig att verksamheten funnits i över 50 år, vilket är en lång tid. Innan han hälsar alla välkomna till dagens bingo. Han berättar också att en av bingospelarna som varit med vid förra träffen, tyvärr gått bort. Samtliga håller en tyst minut.  

Därefter börjar bingospelet, deltagarna har köpt spelbrickor och sitter nog nu och hoppas på att få en bingorad. Kalle ropar upp det ena numret efter det andra tills ett BINGO! hörs i lokalen. Han kontrollerar raden och den är korrekt så ett pris delas ut. Därefter fortsätter spelet tills någon får två rader och sedan full bricka. Efter 4 spel avslutas eftermiddagen med ståbingo.

Bingospelet och fikastunden är ett mycket trevligt sätt att byta en kanske ofrivillig ensamhet till en mysig stund i gemenskap.

Överskottet från bingon går till olika insamlingsobjekt såsom julkampanjen till exempel.