Lottdragning i Sösdala

Publicerad av: Britt-Marie Ruhr, den 7 december 2020.

 

Himlen var jämngrå och vinden kall. Coronapandemin hade ställt in Sösdala julmarknad, till och med julgransförsäljningen var stängd lördagen den 5 december. De frusna sösdalabor som ändå infann sig vid Godsmagasinet kl 13 visste dock att något speciellt skulle inträffa. Det var nämligen dags för Rödakorsgruppen att ha dragning i årets sänglotteri! Alla lotter, 700 st, var sålda och många värdefulla vinster fanns, men som vanligt var det DUX-sängen som tilldrog sig det största intresset. För att hålla spänningen vid liv sparade man lotten med förstavinsten till sist, men när det till slut blev dags att öppna den avslöjades så vinnaren, sösdalabon Lars Munther!

Efter ett tag skingrades människorna igen, och kanske kändes dagen ändå lite mindre grå. Det är trevligt att komma ut och träffa andra människor, även om man måste hålla Coronaavstånd! Och Sösdala rödakorsgrupp kunde känna sig nöjd med att ha fått in ytterligare 14 000 kronor, som oavkortat kommer att gå till behövande, lokalt såväl som i resten av världen.

Sösdala Rödakorsgrupp riktar ett stort tack till alla som skänkt vinster och köpt lotter i vårt sänglotteri!

På bilden överst syns tre av eldsjälarna i gruppen, från vänster Sonja Lundholm, Eira Tronäss och Ann-Christin Johansson.

 

 

 

 

Hjärntrusten bakom lotteriet. Från vänster Sonja Lundholm, Eira Tronäss och Ann-Christin Johansson