Såhär i Coronatider kan det vara trevligt att minnas öppningen av den nya Kupanbutiken 2011. Då var det trångt! Vi hoppas att det snart blir normala omständigheter igen!
Höst

Röda Korset i Hässleholms kommun

Röda Korset Hässleholm
Varje dag jobbar våra volontärer för att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.
Läs mer om Röda Korset i Hässleholm kommun

Välkommen till Röda Korset i Hässleholms kommun!

I kommunen finns nu två rödakorskretsar och tre rödakorsgrupper. 
Vi har alla olika aktiviteter men samma inriktning: att hjälpa människor - både lokalt,  nationellt och internationellt. 

Antalet rödakorsmedlemmar i kommunen är ca 740.  Vi behöver bli fler! 
Vi är ca  200 frivilliga/volontärer som arbetar helt idéellt för att hjälpa andra.

Vill du veta mer om oss, så klicka på menysymbolen i övre högra hörnet. Där kan du även läsa fler nyheter än de som syns på startsidan.

Bilden ovan är från invigningen av Kupan på Östergatan i Hässleholm 2011. Nu har vi funnits här i mer än tio år!

Nu har vi plockat fram höst- och vinterkläderna!
VÄLKOMNA IN!

 

Tills vidare skänker Kupan en veckokassa per månad till Ukraina. 

Till och med augusti har Hässleholmskretsen, med Farstorp, Hässleholm, Hästveda och Sösdala, genom insamlingar, försäljning och externa gåvor bidragit med 655 000 kronor till Ukraina! Ett stort tack till alla givmilda hjälpare!

Vill du också vara med och bidra, swisha din gåva till vårt gåvokonto 123 146 4684!

Bli volontär

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga uppdrag nära dig. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!

Visar 4 uppdrag av 4

Vill du hjälpa till i vår Second Hand-butik på Östergatan 17 i Hässleholm?

Ideellt uppdrag   Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig  butiksmedarbetare  inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle  både genom att möjliggöra återanvändning men också genom...
Plats: Hässleholm
Verksamhet: Butik och café

Vill du hjälpa till i vårt café i vår Second hand-butik på Östergatan 17

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig  butiksmedarbetare  inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle  både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Ö...
Plats: Hässleholm
Verksamhet: Butik och café

Rödakorsvärdar på Hässleholms sjukhus

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som Rödakorsvärd i sjukvården erbjuder du stöd till patienter och besökare på olika platser inom hälso- och sjukvården, exempelvis i sjukhusens entréer, på akutmottagni...
Plats: Hässleholm
Verksamhet: Rödakorsvärdar i sjukvården

Vill du göra skillnad? Bli frivillig hos oss i vår vävgrupp i Hässleholm.

Du behövs!  Frivilligt engagemang u tgör  själva  grunden för Röda Korsets arbete.    Uppdragsbeskrivning   Du förväntas :   att du kan väva t ex trasmattor, någon utbildning i vävning ingår inte att du är samarbetsvillig och både kan arbeta i gru...
Plats: Hässleholm
Verksamhet: Verksamhet för hälsa och gemenskap (övrig)