Såhär i Coronatider kan det vara trevligt att minnas öppningen av den nya Kupanbutiken 2011. Då var det trångt! Vi hoppas att det snart blir normala omständigheter igen!
Pioner

Röda Korset i Hässleholms kommun

Röda Korset Hässleholm
Varje dag jobbar våra volontärer för att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.
Läs mer om Röda Korset i Hässleholm kommun

Välkommen till Hässleholmsbygdens rödakorskrets!

I Hässleholms kommun finns en kommunkrets med fem  rödakorsgrupper. I år har kretsen bytt namn till Hässleholmsbygdens rödakorskrets. Våra fem grupper har alla olika aktiviteter men samma inriktning: att hjälpa människor - både lokalt,  nationellt och internationellt. 

Antalet rödakorsmedlemmar i kommunen är ca 750.  Vi behöver bli fler! 
Vi är ca 150 frivilliga/volontärer som arbetar helt idéellt för att hjälpa andra.

Vill du veta mer om oss, så klicka på menysymbolen i övre högra hörnet. Där kan du även läsa fler nyheter än de som syns på startsidan.

Bilden ovan är från invigningen av Kupan på Östergatan i Hässleholm 2011. Nu har vi funnits här i tolv år!

 

Tills vidare skänker Kupan en veckokassa per månad, varav hälften går till Ukraina och hälften till Röda Korsets Kris- och  Katastroffond.

Under första kvartalet  2023 har Hässleholmsbygdens rödakorskrets, med Farstorp, Hässleholm, Hästveda,  Sösdala och Vittsjö, genom insamlingar, försäljning och externa gåvor kunnat skicka in 223 000 kronor till Svenska Röda korset. Insamlingarna fördelas på Ukraina 75 000, jordbävningen 61 000, Kris- och katastroffonden 57 000  och Vård och hälsa 30 000 kronor!
Ett stort tack till alla givmilda hjälpare!

 

Vill du också vara med och bidra, swisha din gåva till vårt gåvokonto 123 146 4684! Om du önskar att pengarna ska gå till Ukraina så ange detta på insättningen!

Bli volontär

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga uppdrag nära dig. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!

Visar 3 uppdrag av 3