Såhär i Coronatider kan det vara trevligt att minnas öppningen av den nya Kupanbutiken 2011. Då var det trångt! Vi hoppas att det snart blir normala omständigheter igen!
Snart är det vår!

Röda Korset i Hässleholms kommun

Röda Korset Hässleholm
Varje dag jobbar våra volontärer för att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.
Läs mer om Röda Korset i Hässleholm kommun

GOD FORTSÄTTNING på det nya året tillönskas alla våra medlemmar och stödjare!

Nu har även Vittsjökretsen gått ihop med Hässleholmskretsen, och i kommunen finns nu en kommunkrets med fem  rödakorsgrupper. I och med detta kommer också Hässleholmskretsen att ändra namn till Hässleholmsbygdens Rödakorskrets. Beslutet om namnändringen kommer att tas på årsstämman i februari.
Vi har alla olika aktiviteter men samma inriktning: att hjälpa människor - både lokalt,  nationellt och internationellt. 

Antalet rödakorsmedlemmar i kommunen är ca 750.  Vi behöver bli fler! 
Vi är ca 150 frivilliga/volontärer som arbetar helt idéellt för att hjälpa andra.

Vill du veta mer om oss, så klicka på menysymbolen i övre högra hörnet. Där kan du även läsa fler nyheter än de som syns på startsidan.

Bilden ovan är från invigningen av Kupan på Östergatan i Hässleholm 2011. Nu har vi funnits här i mer än tio år!

Butikerna i Hässleholm och Vittsjö har öppet i normal omfattning igen efter helgerna.

Välkomna!

 

Tills vidare skänker Kupan en veckokassa per månad, varav hälften går till Ukraina och hälften till Röda Korsets Kris- och  Katastroffond.

Under 2022 har Hässleholmskretsen, med Farstorp, Hässleholm, Hästveda,  Sösdala och Vittsjö, genom insamlingar, försäljning och externa gåvor bidragit med 1 100 000 kronor till Ukraina! Ett stort tack till alla givmilda hjälpare!

Vill du också vara med och bidra, swisha din gåva till vårt gåvokonto 123 146 4684! Om du önskar att pengarna ska gå till Ukraina så ange detta på insättningen!