Röda Korset Second hand Landskrona

Öppettider

Öppettider: Tisdag-torsdag 12-16. Lördag 10-14.

Besöksadress

Storgatan 27

Vi behöver nu vinterkläder, husgeråd, leksaker och smycken.

Om butiken

Vårt mål är hög kvalité och låga priser. Nyttigt för plånboken, men också för miljön. Återanvändning av bra saker är viktigt i kampen mot klimatförändringen och för en bra miljö. I vår butik arbetar endast volontärer. Det gör att när hyran och andra materiella omkostnader är betalda så går allt överskott från försäljningen till Röda Korsets internationella och lokala hjälparbete för människor i nöd. Våra priser är låga, men också fasta. Vi accepterar inte önskemål om prutning.

Skänk till butiken

Vi tar emot dina varor på samma tider som butiken är öppen för försäljning. Det du lämnar skall vara helt, rent och användbart. De varor som inte hittar köpare i butiken skänker vi vidare till andra Röda Korsbutiker eller till Svenska Kyrkans diakoner som ger bort kläder till behövande. Kläder och andra textilier som vi bedömer inte kan säljas lämnas vidare för textilåtervinning.

Gör skillnad genom att skänka

Dina gåvor gör stor skillnad. Genom försäljning omvandlar vi dem till hjälpverksamhet. Att skänka till second hand bidrar också till hållbarhet – varorna används längre. Kontakta gärna butiken innan för att se att den är öppen och kan ta emot det du vill skänka.