Vår nya butik på Storgatan 27

Röda Korset i Landskrona kommun

Röda Korset Landskrona
Röda Korset kämpar för att förhindra och lindra mänskligt lidande i vår värld, var och när det än förekommer. Verksamheten i Landskrona bygger helt på ideellt arbete - kom med oss och hjälp till!
Läs mer om Röda Korset i Landskrona kommun

Röda Korset Landskronakretsen

Landskronakretsen är en av landets äldsta Röda Kors avdelningar. Vi har cirka 60 volontärer som är engagerade i flera olika verksamheter. Second hand-butiken, Lasarettsvärdar, läxhjälp och besök på äldreboenden är några av våra verksamheter i kommunen. Vi har också en beredskapsgrupp som ställer upp vid olyckor i kommunen när Räddningstjänsten bedömer att vi behövs. 

Vi behöver många fler volontärer. Bland annat skall vi nu starta upp ett arbete med samhällsvägledare till personer/familjer som nyligen kommit till Landskrona som kvotflyktingar. Detta är ett samarbete mellan oss och stadens Individ och familjeförvaltning.

Du hittar oss på Storgatan 27 i Landskrona. Här finns också vår Second hand-butik och vår Gåvoinlämning. Butiken bygger helt på frivilligt arbete och ett normalt år har vi kunnat skicka in mer än en halv miljon kronor från överskottet i butiken och insamlingsbössor till Röda Korsets katastroffond. Öppet Tisdag-och Onsdag 12-16, Torsdag 12-17 samt Lördag 10-13.

För att få mer information om vad som gäller just nu för våra verksamheter, ring oss på telefonnummer 0730-877439 säkrast torsdagar mellan 10-14 eller maila landskrona@redcross.se.

Just nu har vi behov av volontärer för Läxhjälpsgruppen, Beredskapsgruppen, Second-Hand butiken och Röda Korsvärdar på Lasarettet.