Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Våra kretsar

Kommunens två kretsar:

           * Bjärred-Borgeby-Önnerups rödakorskrets

* Lomma rödakorskrets 

Gemensamt för våra kretsar är att vi verkar på flera nivåer. Vi engagerar oss i socialt frivilligarbete på hemmaplan, men vi är också engagerade i det internationella arbetet. Vi skapar verksamheter för att möta de behov vi ser i vårt närsamhälle, men vi försöker samtidigt också att påverka makthavare att ta sitt ansvar för människors utsatthet.

EVENEMANG
Vi deltar i Nationaldagens firande i kommunen samt rödakorsdagen den 8 maj. Bjärredskretsen ordnar också påsk- respektive jultombola i Centrumhuset i Bjärred samt julmarknad i Medborgarhuset. Lommakretsen deltar bland annat i Lomma Events marknadsdagar.

Heldagsutfärd
Hittills har kretsarna tillsammans ordnat en heldagsutfärd i maj för medlemmarna. 2019 ordnade Lommakretsen en sensommarutfärd den 28 augusti till Kivik med stopp i Torna Hällestad, Lövestad, Skåne Tranås och Sjöbo, för båda kretsarna. År 2020 satte pandemin stopp för utfärd, likaså år 2021. I år, 2022, planerar vi att ordna med en utfärd i augusti.


Se vidare under Verksamheten Föreningsinformation

 

"Vi verkar på flera nivåer!"