Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Medlemsbrev hösten 2021

Bästa medlem!

Äntligen börjar vi kunna skönja en återgång till ett normalt, förpandemiskt, liv. Under ett och ett halvt år har vi alla levt under kraftiga begränsningar och restriktioner. Detta gäller även Röda Korset Lundakretsen. Nu har dock vaccineringsvågen pågått så pass länge att i princip alla som vill har kunnat vaccinera sig. Och huvuddelen av oss har också fått våra två sprutor.

Detta medlemsbrev kommer att beskriva hur vi i Lundakretsen succesivt startar upp våra olika verksamheter igen. Men för att detta ska kunna ske på ett säkert och tryggt sätt förutsätter vi att alla som medverkar i våra verksamheter, både volontärer och andra, antingen ska vara vaccinerade eller på annat sätt kunna visa på immunitet mot Covid-19. Detta krav är inte bara till för att skydda våra volontärer – som i princip alla är vaccinerade. Kravet är också motiverat av att skydda de som deltager i vår verksamhet och som inte (ännu) är vaccinerade. När vi börjar umgås på vanligt sätt igen är det de som löper störst risk att bli smittade.