Malmökretsen informerar om vaccin mot covid-19

Publicerad av: Thomai Starida, den 17 maj 2021.

Det är svårt att få boenden i socioekonomiskt utsatt bostadsområden att vaccinera sig. Röda Korset Malmökretsen gör en extra satsning i Lindängen för att fler ska vaccinera sig. Fadel Mourad är en av de som är ute för att informera om vaccinet och blev intervjuad av Sveriges Radio P4 Malmöhus reporter Madeleine Fritsch-Lärka.

Fadel Morad, frivillig i Röda Korset Malmökretsen.

"Många är oroliga"

Röda Korset Malmökretsen har varit med sedan start och gjort extra insatser för att informera om covid-19 samt vikten av att vaccinera sig. Arbetet pågår fortfarande och när Malmökretsens Fadel Morad är aktiv på gatorna i Lindängen blir han intervjuad av P4 Malmöhus. När Sveriges Radios reporter Madeleine Fritsch-Lärka frågar honom om den största anledningen till varför folk inte vill vaccinera sig svarar Fadel att många är oroliga och hör på rykten. Han menar att rykten sprids om biverkningar och att vaccinationerna är farliga.

Fadel uppmanar till att läsa på

Fadel och andra frivilliga inom Röda Korset Malmökretsen informerar om vaccinet genom informationsblad på flera språk. När Fadel pratar med de boende i Lindängen uppmanar han till att läsa på och han hänvisar till Folkhälsomyndighetens hemsida som ger svar på tal om vaccination på olika språk. Han tror att det säkert kan ge en förändrad bild av vaccineringen.

Informationsbladet innehåller information till den som ska vaccinera sig, bland annat hur det går till och varför vi tycker att det är viktigt att vaccinera sig. Här hittar du informationsbladet.

Hör hela intervjun på Sveriges Radio.