Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Stöd till äldre och ofrivilligt ensamma

Besöksverksamheten

Malmö

Under en längre tid har samhällsutvecklingen lätt till ökad isolering bland människor. Besöksverksamheten riktar sig till dig som känner dig ofrivilligt ensam. Röda Korset Malmökretsens volontärer besöker dig eller erbjuder telefonsamtal.

Vi gör regelbundna besök eller telefonsamtal

Idag lider många av ofrivillig ensamhet vilket leder till ökad isolering bland människor. Det kan bero på ålder, sjukdom, livskris eller annan orsak. Genom oss kan en volontär besök dig för en pratstund eller promenad, för att skingra tankarna. Under Corona-pandemin håller vi kontakten via telefon med regelbundna samtal. Det är alltid samma volontär som håller kontakten med dig utifrån era gemensamma intresse.

Ta kontakt med en Rödakorsare

Det är gratis att ha kontakt och få besök av en Rödakorsare. Du kommer alltid ha kontakt med samma volontär från Röda Korset. Vi gör vårt bästa för att placera en Rödakorsare med dig som har så många intressen som möjligt gemensamt med dig.

Vill du veta mer om denna verksamhet eller ha kontakt med en Rödakorsare att prata med? Så här gör du:

Bli frivillig i Besökverksamheten

Har du tid och drivet att vara frivillig i Besökverksamheten? Skicka då iväg ett mail eller håll utkik på tillgängliga uppdragsannonser på startsidan.

Besöksverksamhet i Karlskrona. Ann-Charlotte Liljegren frivillig inom Röda Korset besöker regelbundet Ann-Britt Breidermar i hennes hem.

Kontakta verksamheten