Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Grundläggande behov

Soppkök i Folkets Park

I Malmö finns över 2800 hemlösa, ett par hundra EU-medborgare och ett ständigt ökande okänt antal papperslösa. Mer än 1000 barn lever utan en fast bostad, som de kan kalla sitt hem. 

Alla kan bli hemlösa 

De vanligaste orsakerna till hemlöshet för Malmömedborgare är missbruk och psykisk ohälsa, men alla kan drabbas. Livskriser, som till exempel skilsmässa eller arbetslöshet, kan göra att du tappar fotfästet i tillvaron. Om du förlorar bostad och jobb kan det sedan vara svårt att komma tillbaka. 

Vem är hemlös? 

 Du är hemlös om du: 

  • inte har en egen permanent bostad 
  • bor tillfälligt hos släktingar eller vänner 
  • bor på härbärge eller institution 
  • bor i andrahand kortare tid. 

På senare tid har flera nya grupper av hemlösa kommit till: 

  • de nyanlända, som har svårt ta sig in på bostadsmarknaden 
  • de utsatta EU-medborgarna från mestadels Rumänien och Bulgarien.
  • de papperslösa som blivit nekade asyl eller kommit hit utan att söka asyl. 

Soppkök och klädutdelning

När: Andra söndagen varje månad kl. 12:00 – 15:00.

Kommande tillfällen: 14/11, 12/12, 9/1, 13/2, 13/3, 10/4, 8/5, 12/6

Var:  På Orangeriet i Folkets Park, Malmö

Hur fungerar Soppkök Folkets Park?

Vi har drygt 150 gäster varje gång. Det är Malmö hemlösa, utsatta EU-medborgare och andra som hittar hit för en stunds gemenskap. Soppköket drivs till stor del med donationer. Restauranger kokar soppa, Gateau skänker bröd. De frivilliga brer smörgåsar och kokar kaffe därtill. Ofta har vi utdelning av kläder, skänkta och från Secondhand butiken, och stickade mössor och vantar från både Röda korset och Hjälpstickan. Många av våra gäster återkommer varje månad. Soppköket är mycket en trivsam träffpunkt med glad gemenskap.

Bli frivillig i Soppkök Folkets Park

Våra verksamheter drivs av frivilliga och du kan vara med att hjälpa hemlösa personer i Malmö. Kolla på startsidan där lägger vi upp uppdragsannonser när vi behöver frivilliga.