Lokal krisberedskap

Vi är en del av Sveriges krisberedskap. Vårt uppdrag är att stödja och samverka med myndigheter och andra aktörer i krissituationer i vår kommun.

Lokal krisberedskap

Beredskapsgrupp

Katrineholm

Krisberedskapsplan i Katrineholms Kommun för Röda Korskretsen

Här kan du se ett utdrag ur Röda Korset i Katrineholms kommuns krisberedskapsplan som sammanfattar kontaktpersoner samt vad Röda Korset lokalt kan bidra med vid en kris.

Röda Korset är ett stöd när samhällets övriga resurser inte räcker till och behöver förstärkas. Vi kan antingen agera på eget initiativ eller på förfrågan av exempelvis en kommun, en räddningsledare eller en länsstyrelse.

När något händer i Katrineholms kommun kan Röda Korset bidra med följande:

☒ Första hjälpen

☒ Hantering av gåvor

☒ Psykologisk första hjälpen (krisstöd))

☒ Stöd till aktiva i räddningsarbetet

☒ Frivilligsamordning

☒ Samverkan med lokala kretsar, myndigheter

☒ Mötesplatser

☐ Förmåga att samordna lokala insatser

☒ Information

 

Röda Korset Katrineholmskretsens mötesplats finns på Fredsgatan 18. Lokalen är på ca 590 m2 med möjlighet att ordna sittplats och enklare förtäring t.ex. kaffe och smörgås.

Lokalen på Fredsgatan är centralt placerad och lättillgänglig även för funktionshindrade. Pentryt är utrustat med glas, porslin, bestick, mikro, spisplatta, kyl-och frysskåp, diskmaskin, kaffebryggare & vattenkokare.

I händelse av en kris nås Röda Korset i Katrineholms kommun via Röda Korsets Tjänsteperson i beredskap (TiB), telefon: 08 - 452 46 50.

För frågor om Röda Korset generellt kontakta Röda Korsets Infoservice på telefon: 0771 – 19 95 00.

Kontakta verksamheten

Christer Gällström

Telefon: