Om oss

Strängnäs Rödakorskrets

Org nr 817605-8850

Bankgiro nr 5305-8095

Strängnäs Rödakorskrets med ca 220 medlemmar är främst verksam i Strängnäs tätort.

Där träffas vi på Trädgårdsgatan 1A på mötesplats Kupan, där vi driver Secondhandbutik med Café. 

Besök oss gärna i vår butik via Facebook, 

Vi tar tacksamt emot gåvor som vi kan sälja. Överskottet från försäljningen går till Röda Korsets hjälparbete både här hemma i Sverige och till det internationella katastrofarbetet. 

Vi tar emot kläder och skor till dam, herr och barn, textilier, husgeråd, glas och porslin, böcker, skivor och filmer, möbler, fungerande hushållsmaskiner och elektronik. 

Tack för att du ser över så att det du skänker är helt och rent. Osäljbara varor medför en extra kostnad för oss och motverkar gåvans syfte – att bidra till vårt hjälparbete.  

Vad händer med det jag skänker till Röda Korset? 

Hela och rena kläder säljs direkt, likaså möbler, husgeråd eller andra föremål. Vissa kläder/textiler/föremål återbrukas till andra nyttiga säljbara föremål. Någon gång skänks kläder till behövande lokalt. Vid överskott kan gåvor skickas vidare till andra Rödakorskretsar.

Vi kan ibland vara tvungna att avböja gåvor som vi inte kan ta emot. Vi ber dig att ha förståelse för detta, och varmt välkommen att återkomma vid ett senare tillfälle!

Kontakta oss gärna via e-post secondhand.strangnas@redcross.se eller per telefon 0152 - 10442

Mariefreds Rödakorskrets är främst verksam i Mariefred och Stallarholmen , och vi är strax över 200 medlemmar.

Förutom våra fasta punkter (se nedan) så har vi kontinuerliga bössinsamlingar (bl.a till förmån för Världens barn), diverse utbildningar och lite annat smått och gott. En tradidition sedan långt tillbaka är att vi har kaffeservering i Gripsholms slottskök varje trettonhelg.

I Mariefred, på Nygatan 3, driver vi Röda Korsets mötesplats och second hand-butik Kupan. Mariefreds Kupa fungerar likadant som Strängnäs Kupa, i fråga om hur vi tar emot och hanterar gåvor. Våra öppettider under helgfria veckor är onsdag-fredag (12-16) och lördag (11-15).

Vill du komma i kontakt med Kupan i Mariefred så kan du göra det via telefon 076 790 3229 eller via mejl www.rodakorset.mariefred@live.se

I Stallarholmen driver vi även "Mini-Kupan", som säljer och tar emot barnrelaterade föremål, dvs, kläder, leksaker, böcker mm. Öppet-tider; Lördagar klockan 11-15 samt onsdagar 17-19.

I Stallarholmen, i Gula industrihuset, har vi ett stick-café. Vi träffas tisdagar mellan klockan 10;30 och 12;30. Vi handarbetar och fikar. Våra alster finns till försäljning till förmån för insamling, främst till katastofhjälpen.

Vi har även ett café i Mariefred, på Solvändan 3 (i samma byggnad som vårdcentralen). Här kan du fika gott till en billig peng. Vi har öppet måndag-torsdag 8-14.

Vi har även försäljning på Tradera.

Följ oss gärna på Facebook

Röda korset Mariefred

Röda korset Stallarholmen

Röda Korset Strängnäs https://www.facebook.com/search/top?q=r%C3%B6da%20korset%20str%C3%A4ngn%C3%A4s