Nytt Help Center i Ektorp

Publicerad av: Pia af Rolén, den 1 maj 2022.
Nu har nya Röda korsets Help Center i Ektorps centrum öppnat. Över 250 personer har redan besökt centret under öppningsveckan.
Röda Korsets Help center drivs och bemannas av volontärer från krisgruppen i Röda Korset i Nacka. Lokalen blev tillgänglig med hjälp av ett samarbete med medlemmar i Facebook-gruppen Ukrainare i Nacka och fastighetsägaren. 
 
Help Center -lokalen har två syften; det första och viktigaste är att ge människor på flykt och med andra hjälpbehov en möjlighet att lätt hitta kläder, husgeråd, leksaker och annat man har behov av. Det andra är att ha en adress och organisation på plats för dem som vill skänka saker till behövande.
 
Att döma av rusningen vid de första två öppet-tillfällena är behovet mycket stort. Det var kö långt ut på parkeringen när RK Help Center hade premiäröppning den 27 april och trycket var stort även dagen därpå. De allra flesta besökande var flyktingar från Ukraina.

Help center öppettider

Röda korsets Help center kommer att ha öppet för utlämning av gåvor til behövande på torsdagar mellan 11.00 och 13.00 (endast på annonserade datum). Öppettider för inlämning av gåvor sker på onsdagar kl. 10.00-13.00.
 
Vill du skänka skor, kläder, leksaker eller husgeråd? Kom till lokalen under ordinarie öppettider, Ektorpsvägen 4 i Ektorps centrum. Välkomnen!
 
 

Kontakt Help Center

Vill du bli volontär i krisgruppen och till exempel hjälpa till med RK Help center? Anmäl dig via rekrytering.nacka@redcross.se.
Har du frågor? Vänd dig till frivilligledare Helena Cloodt (helena.cloodt@gmail.com) och Åsa Uhlin (asamuhlin@gmail.com) eller till Tommy Jonsson, vice ordförande i Nackas Rödakorskrets och ansvarig för krisgruppen (tommy.json@gmail.com).