Snart har vi större lokaler i Finntorp!

Publicerad av: Pia af Rolén, den 28 september 2021.

Röda Korset Nacka utvecklar lokalerna i Finntorp och siktar mot en spännande mötesplats för många olika aktiviteter och behov.

Butikslokalerna kommer att renoveras och fräschas upp med samma butikskoncept som i Nacka Forum och få en utökad yta ända upp till 252 kvm mot dagens 153 kvm. Här kommer förutom en stor Second hand-butik, (som med hjälp av fler ambitiösa volontärer kan ha öppet många fler dagar i veckan) också bli gott om plats att ta emot dem som behöver hjälp med läxor samt handarbetsgruppen och vi kommer att kunna ha en riktig mötesplats med stöd till äldre och med utbildningar i både Första-hjälpen och andra ämnen. Tills sist blir det också möjligt att ha ett klädförråd till vårt mottagande av migranter med stora behov av bland annat kläder.  

Terrassen utanför lokalerna kommer också att ingå i Röda Korsets hus i Finntorp och kan ge möjlighet till caféverksamhet med fin utsikt över grönområdet nedanför.

Finntorp som ort har stora möjligheter att utvecklas positivt framöver. Sickla växer med många nya bostäder och etableringar för handel och kontor och inom en snar framtid även en tunnelbanestation.

Vi ser mycket fram emot att få färdigställa och inviga vår nya mötesplats tillsammans med alla frivilligledare, volontärer och medlemmar. Vi hoppas att ni också tycker att det blir en fin och rolig möjlighet att träffas och stödja varandra och andra medmänniskor.