Stöd vårt arbete för mammor i hela världen

Publicerad av: Pia af Rolén, den 15 maj 2021.

Det är mammornas månad nu i maj. Temat för månadens insamling är mammor, deras situation som utsatt grupp i Sverige och internationellt och pengarna går till de insastser vi gör för dem.

Det övergripande målet för projektet är att ge tillgång till grundläggande och omfattande primärvårdstjänster av hög kvalitet, inklusive vaccination av barn, extra näringsprogram till undernärda barn och stöd till mödrar före och efter förlossningen. Genom att aktivt inkludera lokalsamhället så ökas medvetenheten om och behovet av att söka upp de hälsotjänster som finns i området.

Så gör du för att hjälpa mammorna

Handla i våra second hand-butiker eller eller skänk en gåva till insamlingen. Du kan också bli månadsgivare och göra en medmänsklig handling varje dag, året runt.

Pengarna går till Röda Korsets arbete för att ge människor bättre förutsättningar till god hälsa och en meningsfull vardag. Till exempel genom att erbjuda sjuk- och mödravård i länder där det saknas, vaccinera barn, informera om hur man skyddar sig mot sjukdomar och se till att det finns rent vatten och möjlighet att tvätta händerna. Vi ger också psykosocialt stöd och hjälper människor att bearbeta trauman. Tack vare pengarna vi får in kan vi hjälpa människor världen över och här i Sverige att få den vård och det stöd de behöver.

Bli medlem i Nacka lokalförening här ...