Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Om oss

På den här sidan hittar du information om
Kontakta oss
Stöd oss
Samverkan Covid-19

Kontakta oss

Dlovan Kassab, verksamhetschef
dlovan.kassab@redcross.se
072-519 77 03

Ingegerd Palmér, ordförande
styrelsen.uppsala@redcross.se

Second Hand
secondhand.uppsala@redcross.se
018-12 40 73
Öppettider med mera

Stöd oss

Det finns många sätt att stötta vårt arbete på!

  • Bli frivillig i en av våra verksamheter. Kontakta oss på 018-143217 eller uppsala@redcross.se.
  • Bli medlem i Röda Korset, kryssa för lokalförening för att blir medlem i Röda Korset lokalt.
  • Handla eller skänk en gåva till vår second hand-butik.
  • Skänk pengar via swish 123 511 29 58 och/eller via bankgiro 5333-1146.
  • Gilla oss på Facebook och Instagram.
  • Starta ett företagssamarbete med oss. Kontakt: foretag.uppsala@redcross.se.

Samverkan Covid-19

Röda Korset och Uppsala kommun samverkar för att minska risker för smittspridning, utsattheten för riskgrupper och oro orsakad av coronaviruset. Samarbetet grundar sig i viljan att ta ansvar för vår kommun och dess invånare med fokus på hanteringen av den smittspridning som nu sker i samhället. Röda Korset har uppdraget att mobilisera och samordna frivilliginsatser som görs av olika organisationer och föreningar i Uppsala.

I vår lokala samverkan ingår bland annat:

Bakgrunden till vår samverkan är den nationella överenskommelse som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) träffat med Sveriges fem största civilsamhällsorganisationer. Dessa organisationer är Svenska Röda Korset, Svenska kyrkan, Sveriges Stadsmissioner, Rädda Barnen och Riksidrottsförbundet.

Vill du bli frivillig?
Om du vill hjälpa till som frivillig i vårt arbete är du varmt välkommen att göra en intresseanmälan. Om du blir aktuell för ett uppdrag hör vi av oss med mer information. Som frivillig rekryteras du av Röda Korset i Uppsala. Medarbetare hos oss och från Svenska kyrkan hjälps sedan åt att göra matchningar mellan frivilliga och personer i behov av hjälp.

Är ni en förening som vill göra en insats?
Kanske gör din förening en insats i dagsläget eller funderar på att starta en? Eller vill ni helt enkelt samverka med andra aktörer i er stadsdel eller byggd? Vi samordnar insatser som görs av olika föreningar i Uppsala. Välkommen att kontakta oss på samordnare.uppsala@redcross.se.

Är ni ett företag som vill göra en insats?
Är ni ett företag som gör eller vill göra en insats för att stödja föreningar i arbetet under coronakrisen? Eller vill ni samverka med andra aktörer i er stadsdel eller byggd? Välkomna att kontakta oss på samordnare.uppsala@redcross.se.

Bidra med vårdmaterial
I samband med covid-19 är behovet av skyddsutrustning och material till vården stort. För att stötta vårpersonal och patienter i Uppsala samordnar vi donationer av vårdmaterial till Region Uppsala.
Vi tar emot donationer som munskydd, handsprit, handskar och visir från företag och privatpersoner som vi sedan transporterar ut.

Har du eller ditt företag godkänd medicinsk skyddsutrustning som ni vill ge till Region Uppsala? Eller andra produkter som kan stötta vårdpersonal och patienter i dessa tider? Hör av dig till oss via mailadressen: samordnare.uppsala@redcross.se