Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Föreningsinformation

På den här sidan hittar du information om
Verksamhetsberättelser
Utbildningar
Styrelsen
Företagssamarbeten

Utbildningar

Vi vill erbjuda dig utbildningar och diskussionsmöjligheter som stärker dig i ditt frivilliguppdrag. Våra utbildningar riktar sig till alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och Röda Korsets Ungdomsförbund.

På grund av coronapandemin har vi fått ställa om och alla de kurser vi erbjuder sker för tillfället digitalt. De kurser vi erbjuder under hösten 2020 presenteras nedan.

Zoom - träna dig på att använda det digitala verktyget

För dig som redan kan lite om Zoom men vill lära dig lite till.
Kursledare Anna Rehnberg, Sensus Studieförbund
Datum: Onsdag den 27 januari kl.16:00 - 17:30
Sista anmälningsdag: Tisdag 26 januari
Anmälan

Rödakorskunskap

Obligatorisk för alla medarbetare. Grundkursen för rödakorsare. Kursen är det första steget för dig som vill engagera dig som frivillig inom Röda Korset. Du får lära dig mer om Röda Korsets unika mandat – som är en del av den internationella humanitära rätten, Röda Korsets idé och grundprinciper, organisation och verksamheter samt skydds- och organisationsemblemet - det röda korset.
Datum: Kan utföras när som helst
Anmälan

Första hjälpen – för att kunna rädda liv

Obligatorisk för alla medarbetare. Bygger på enkla metoder för att lära sig grunderna i första hjälpen. Första hjälpen är en livräddande kunskap och en medmänsklig handling. Vi tror att alla kan lära sig enkla första hjälpen färdigheter som kan göra människor bättre förberedda att hjälpa någon som är sjuk eller skadad.
Första hjälpen 
Datum och anmälan
Första hjälpen på barn 
Datum och anmälan

Att mötas i vardag och kris, med psykologisk första hjälpen 

Kursen ger förutsättningar för trygga och stöttande möten med alla människor som kommer i kontakt med Svenska Röda Korset, oavsett vem det är och vilken roll hen har. I kursen ingår metoden Psykologisk första hjälpen som ger goda förutsättningar att möta människor i utsatta situationer. Vi övar tillsammans under kursen.
Datum: 
Alt 1. Tisdagen den 9 februari kl. 17.30-21.00 & torsdagen den 11 februari kl. 17.30-21.00 (du måste delta i båda tillfällena) Anmälan

Alt 2.  Tisdagen den 23 mars kl. 18.00-21.30 & torsdagen den 25 mars kl. 18.00-21.30 (du måste delta i båda tillfällena) Anmälan

 

När du anmält dig får du en länk till zoom där utbildningen hålls. Vill du ha tips på hur zoom fungerar? Vi rekommenderar Sensus digitala verktygslåda. 

Du hittar fler spännande utbildningar här

 

Företagssamarbeten

Uppsala rödakorskrets uppdrag är att ge hopp och rädda liv i Uppsala och i världen. För att kunna göra det krävs det att vi är många som agerar. Därför samarbetar Uppsala rödakorskrets gärna med andra aktörer som vill göra samma sak.

Idag samarbetar vi med:

Är du intresserad av att samarbeta med oss? Kontakta foretag.uppsala@redcross.se

Styrelsen

Styrelsen för Uppsala rödakorskrets består av:

  • Ingegerd Palmér, ordförande
  • Ulf Lundström, vice ordförande
  • Christina Johansson, kassör
  • Cecilia Anshelm
  • Christina Dahlmann
  • Kabir Hussein

Du kan kontakta Uppsala rödakorskrets styrelse genom: 
Ingegerd Palmér, ordförande, styrelsen.uppsala@redcross.se

Vill du föreslå en person till styrelsen för Uppsala rödakorskrets?
Kontakta valberedningen genom, valberedningen.uppsala@redcross.se