Stöd till ofrivilligt ensamma och äldre

Vi erbjuder stöd till de som lider av ofrivillig ensamhet, till exempel genom besök eller aktiviteter i närområdet.

Stöd till ofrivilligt ensamma och äldre

Väntjänsten

Göteborg

Vi besöker människor som är ensamma, både i deras hem och på äldreboenden

Det finns många som skulle glädjas över att få ett besök. I vår verksamhet Väntjänsten erbjuder vi sällskap till ensamma människor. Vi träffas regelbundet och har trevligt, t.ex. genom att umgås, prata eller gå en promenad tillsammans.

Känner du dig ensam?

Om du känner dig ensam och vill att vi besöker dig kan du kontakta oss på Väntjänsten. Vi finns här för dig. En av våra engagerade frivilliga besöker dig i ditt hem eller på ditt äldreboende. Tillsammans planerar ni vad ni vill göra (t. ex. fika, sitta och prata, ta en promenad, läsa tidningen tillsammans) och hur ofta ni vill träffas. Du träffar alltid samma person så att ni får chans att lära känna varandra.

Kontakt:  031-165029, vantjansten.goteborg@redcross.se
Telefontid: Tisdag 09.30-12.30, torsdag 09.30-12.30

Bli volontär i Väntjänsten

Är du intresserad av människor och vill hjälpa till att lysa upp någons vardag? Som frivillig i Väntjänsten bidrar du med din tid, dig själv och din livserfarenhet. Vi försöker matcha frivilliga och mottagare baserat på intressen och erfarenheter.

Det är alltid den som vill ha besök som först tar kontakt med oss, antingen själv eller via anhörig, personal på äldreboende eller via annan kontakt. Du gör ett första besök och tillsammans bestämmer ni hur ofta ni vill ses och vad ni vill göra. Du besöker alltid samma person/er så att ni har möjlighet att lära känna varandra.

För att arbeta som frivillig i Väntjänsten behöver du ha fyllt 25 år. Du arbetar under tystnadslöfte. Som frivillig får du en kort utbildning i Röda Kors-kunskap, samt uppföljande stöd.