Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Swisha en gåva och rädda liv

Du är bara ett knapptryck från att rädda liv och ge hopp världen över.
Du är bara ett knapptryck från att rädda liv och ge hopp världen över.

Du kan enkelt stödja vårt arbete genom swish

För att ge en gåva till Röda Korsets arbete, öppna swish och ange något av numrena nedan eller scanna någon av QR-koderna för att swisha en valfri gåva.

123 000 46 55

Röda Korsets arbete i Turkiet och Syrien:

Tusentals volontärer har kämpat för att rädda liv sedan första stund efter jordbävningen i Turkiet och Syrien. Vi delar ut mat, vatten, filtar och ger människor värme, vård och tak över huvudet. Behoven kommer vara enorma under lång tid framöver. 

900 80 79

Röda Korsets arbete i Ukraina:

Vi kämpar vi för att hjälpa människor som drabbas av den upptrappade konflikten i Ukraina. Att rädda liv har högsta prioritet. Vi uppmanar alla parter att respektera krigets lagar. Humanitär hjälp måste få komma fram, civila ska skyddas liksom livsnödvändiga samhällsfunktioner.

900 80 04

Röda Korsets arbete i Katastrofer:

Gåvan används för att snabbt kunna ge stöd till människor när det inträffar en katastrof med tak över huvudet, mat, hygienprodukter och rent vatten efter en jordbävning, översvämning eller orkan.

900 80 95

Röda Korsets arbete i Sverige och världen:

Gåvan används där den behövs mest, t ex till att hjälpa människor som flytt från krig och konflikter eller som drabbats av en katastrof med bland annat sjukvård, sanitet och efterforskning av familjemedlemmar.

När du skänker via swish går 1,10 kr av summan till avgifter till leverantörer. 

Läs mer om hur vi behandlar dina uppgifter

När du lämnat dina uppgifter kommer de att behandlas av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer här

Fler swishnummer

I samband med insamlingar och utskick så använder vi ibland swishnummer som börjar med 123. Om du känner dig orolig över att numret faktiskt är kopplat till Röda Korset kan du skriva in numret i swish-appen. Innan du godkänner i sista steget så står det om numret är kopplat till Röda Korset.

Har du en fråga om ditt givande?

Kontakta oss

Fler sätt att stödja