Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Swisha en gåva och rädda liv

Du är bara ett knapptryck från att rädda liv och ge hopp världen över.
Du är bara ett knapptryck från att rädda liv och ge hopp världen över.

Du kan enkelt stödja vårt arbete genom swish

För att ge en gåva till Röda Korsets arbete, öppna swish och ange något av numrena nedan eller scanna någon av QR-koderna för att swisha en valfri gåva.

900 80 95

Röda Korsets arbete i Sverige och världen:

Gåvan används där den behövs mest, t ex till att hjälpa människor som flytt från krig och konflikter eller som drabbats av en katastrof med bland annat sjukvård, sanitet och efterforskning av familjemedlemmar.

900 80 04

Röda Korsets arbete i Katastrofer:

Gåvan används för att snabbt kunna ge stöd till människor när det inträffar en katastrof med tak över huvudet, mat, hygienprodukter och rent vatten efter en jordbävning, översvämning eller orkan.

900 80 12

Röda Korsets arbete mot Coronaviruset:

Gåvan används för vårt arbete mot Coronaviruset nationellt och internationellt. Röda Korset arbetar med allt från att avlasta sjukvården i Kina, sjuktransporter i Italien, handlar mat åt riskgrupper i Sverige till att sprida information om viruset. Vi finns på plats världen över och jobbar för att minska spridningen av coronaviruset och för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

När du skänker via swish går 1,10 kr av summan till avgifter till leverantörer. 

Läs mer om hur vi behandlar dina uppgifter

När du lämnat dina uppgifter kommer de att behandlas av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer här

Fler swishnummer

I samband med utskick så använder vi ibland även swishnummer som börjar med 123. Om du känner dig orolig över att numret faktiskt är kopplat till Röda Korset så kan du skriva in numret i swish-appen. Innan du godkänner i sista steget så står det om numret är kopplat till Röda Korset.