Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Röda Korset Second hand Umeå

Öppettider
Måndag - Fredag 12-17 Lördag 12-16
Telefon
+46902059610
Besöksadress
Björnvägen 7

Om butiken

Är du intresserad av vintage? Gillar du textilier eller är du kanske bra på att få elprylar att fungera?       I våra secondhandbutiker finns många olika uppdrag, allt ifrån att stå i kassan till prismärkning. Den som är volontär skriver antingen upp sig på ett pass i veckan om fyra timmar eller ett lördagspass i månaden. Även om vi är intresserade av vad just du kan krävs inga förkunskaper, vi inskolar alla och ser till att rätt person är på rätt plats. I Umeå driver Röda Korset två secondhandbutiker och i Sävar driver Röda Korset en secondhandbutik. Anledningen att vi driver secondhandbutiker är dels för att Röda Korset i Umeå skall ha en stabil ekonomisk källa som kan kvalitetssäkra det humanitära arbete vi bedriver men också för att det är en del av vårt ansvarstagande miljöarbete. Världen står inför klimatförändringar och omfattande katastrofer kopplade till dessa klimatförändringar. En av de stora bovarna till de stora koldioxidutsläppen är vår konsumtion av nyproducerade varor och Röda Korset i Umeå vill vara en del av lösningen genom att inspirera människor till att handla secondhand.  Den som handlar hos oss bidrar både till Röda Korsets arbete och till ett minskat koldioxidutsläpp. Varje krona och varje återbrukad vara räknas! Låter detta som något för dig? Gör en intresseanmälan via frivillig@umeakretsen.se eller ring oss på 090 205 96 10

Telefon
Besöksadress
Björnvägen 7

Gör skillnad genom att skänka

Dina gåvor gör stor skillnad. Genom försäljning omvandlar vi dem till hjälpverksamhet. Att skänka till second hand bidrar också till hållbarhet – varorna används längre. Kontakta gärna butiken innan för att se att den är öppen och kan ta emot det du vill skänka.

Hitta second hand-butik

Här är alla våra butiker >

Här är vår butik hos Tradera >