Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Lokal krisberedskap

Beredskapsgruppen

En kris är en händelse som drabbar många människor och delar av samhället men kan även hotar grundläggande värden och funktioner. 

I Gävle finns en väl fungerande polis, räddningstjänst och sjukvård som tar hand om livsnödvändiga räddningsinsatser vid en kris i kommunen. En internationell eller nationell kris kan även få stora indirekta konsekvenser för kommuninnevånarna. Gävle kommun har en central roll vid kris att organisera resurser för att hantera situationen. Om flera kommuner är drabbade kan länsstyrelsen i Gävleborg få ett samordnande ansvar. 

De två Röda Kors kretsana i Gävle kommun, Geflekretsen och Bomhuskretsen samverkar och ansvar gemensamt för Röda Korset krisberedskap och beredskapsgruppen i Gävle kommun.

Röda Korsets krisberedskap i Gävle kommunen innebär att ansvarsfördelning och rutiner är definierade, mot kommunen och andra aktörer samt inom Röda Korsets organisation vid en kris. Röda Korsets organisation ska regelbundet övas.

Röda Korset i Gävle kommun deltar inte i själva räddningsinsatser utan i stället organiserar olika typer av stöd till drabbade och/eller räddningspersonal.

Röda Korset beredskapsgrupp i Gävle kommun kan bidra med följande:

·       Första hjälpen

·       Psykologisk första hjälpen (krisstöd)

·       Frivilligsamordning

·       Mötesplatser i centrala Gävle, Bomhus och Sätra

·       Information

·       Hantering av gåvor

·       Stöd till aktiva i räddningsarbetet

·       Samverkan med myndigheter 

·       Förmåga att samordna lokala rödakors insatser

·       Kläder med mera till drabbade

Kontaktperson för Röda Korset beredskapsgrupp i Gävle kommun är:
Anders Jansson Gladh e-post anders.jansson.gladh@redcross.se

Rolf Nilsson
e-post rolfonilsson@gmail.com

Gå med i Röda Korsets beredskapsgrupp i Gävle kommun och gör skillnad när krisen kommer!

Kontakta verksamheten