Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Första hjälpen-grupper

Förstahjälpen grupp

Lekerum

Välkommen till Varbergs Första Hjälpen grupp

 

Vi är en lokalförening inom Svenska Röda Korset med inriktning på Första hjälpen-beredskap.

I Första hjälpen-gruppen är vi just nu 12 frivilliga. Vi arbetar idéellt med och på de uppdrag vi åtar oss. Dem uppdrag vi åtar oss kan vara allt från beredskap på en festival till olika sportevenemang. Där har vi beredskap och utför Första Hjälpen i form av krisstöd till ta hand om personskador och sjukdomsfall.

 

Vi har möten varannan vecka på torsdagar kl 18 i Röda korsets secondhand butik (Kupan) i Varberg. Inga förkunskaper krävs. Alla Första hjälpare får gå Första Hjälpen-utbildning via Röda Korset. Först en ”Praktikantutbildning” i form av grundläggande första hjälpen samt krisstöd och sedan en ”Grundutbildning” som består av en webb-utbildning och sedan en helg där man träffas  fysiskt och går igenom allt praktiskt. Alla behöriga Första-Hjälpare gör en behörighetsbedömning varje år för att kvalitétsäkra gruppen och hålla upp kunskapen.

Läs gärna mer om vår verksamhet och tveka inte att kontakta oss för mer information!

 

Vår högsäsong är under sommaren med uppdrag och på grund av rådande pandemi så har alla våra uppdrag ställts in så just nu fokuserar vi på att bibehålla vår kunskap i form av våra torsdagsmöten och gruppövningar

 

Ni når oss lättast och snabbast genom att kontakta oss via mail på fhg.varberg@redcross.se eller via vår facebook sida Röda Korsets första hjälpen-grupp i Varberg. Ni kan också kontakta Linnea Jonasson på telefon ‪076-80 349 25

Kontakta verksamheten