Första hjälpen-grupper

Våra första hjälpen-grupper erbjuder organiserad krisberedskap och kan bokas vid evenemang som konserter eller idrottstävlingar.

Första hjälpen-grupper

Varberg första hjälpen-grupp

Varberg

Välkommen till Varbergs Första Hjälpen-grupp

 

Vi är en lokalförening inom Svenska Röda Korset med inriktning på Första hjälpen-beredskap.

I Första hjälpen-gruppen är vi just nu 8 st frivilliga. Vi arbetar idéellt med och på de uppdrag vi åtar oss. Dem uppdrag vi åtar oss kan vara allt från beredskap på en festival till olika sportevenemang. Där har vi beredskap och utför Första Hjälpen i form av krisstöd till ta hand om personskador och sjukdomsfall.

Vi har möten inför uppdrag i Röda korsets secondhand butik (Kupan) i Varberg, Birger Svenssons väg 16 E. Inga förkunskaper krävs. Alla Första hjälpare får gå Första Hjälpen-utbildning via Röda Korset. Först en ”Praktikantutbildning” i form av grundläggande första hjälpen samt krisstöd och sedan en ”Grundutbildning” som består av en webb-utbildning och sedan en helg där man träffas fysiskt och går igenom allt praktiskt. Alla behöriga Första-Hjälpare gör en behörighetsbedömning varje år för att kvalitétsäkra gruppen och hålla upp kunskapen.

Läs gärna mer om vår verksamhet och tveka inte att kontakta oss för mer information!

Vår högsäsong med uppdrag är under sommaren.

Ni når oss lättast och snabbast genom att kontakta oss via mail på fhg.varberg@redcross.se eller via vår facebook-sida Röda Korsets första hjälpen-grupp i Varberg. Ni kan också kontakta Denise Gustavsson på telefon ‪076-047 48 79

Kontakta verksamheten

Denise Gustavsson

Telefon: