Om oss

Vi är ett nätverk av gohjärtade människor som bidrar till Röda Korset efter förmåga, tid, intressen och erfarenheter. Vi arbetar för att lindra och förhindra mänskligt lidande, som exempelvis ensamhet och utanförskap. Vi samlar dessutom in pengar för att hjälpa dom som befinner sig i katastrofområden runt om i världen. Vi har aktiva medlemmar i alla åldrar. Våra verksamheter har bred variation, från sygrupp till fängelsebesök och festivalberedskap.

I Luleå södra Hamn kan du besöka Röda Korsets Secondhandbutik som erbjuder ett stort utbud av secondhand kläder, skor, prylar mm. samt produkter av återbrukade textililier som Röda Korsets frivilliga i sygruppen har tillverkat.

OBS! Secondhandbutiken har slutat med försäljning av möbler, det går därför inte längre att lämna in möbler till oss!

Butiken har öppet mån-to 10-18, fre 10-16, lö 10-14, sö Stängt.                                                Tel butiken 070-381 23 36  Besök oss gärna på https://www.facebook.com/rodakorset.i.lulea 

Råneå Rödakorsgrupp bedriver Rånereturen-Secondhandbutik tillsammans med andra ideella organisationer och är beläget i centrala Råneå. Behållningen används för att möjliggöra en ömsesidig integration mellan infödda, inflyttade och asylsökande som befinner sig i Råneå. Butiken har öppet helgfria tisdagar 12-17. Besök oss gärna på https://www.facebook.com/ranereturen/  

Gammelstad Rödakorsgrupp är en grupp frivilliga som anordnar sociala aktiviteter på Ingridshem äldreboende. Syftet är att minska ensamhet, öka gemenskap och vänskap samt bidra till minskad oro och lidande för boenden. 

Du kanske  

  • vill bli medlem
  • är intresserad av ett frivilliguppdrag
  • är i behov av, eller känner någon som är i behov av våran hjälp
  • är intresserad av att få veta mer om våra verksamheter
  • har frågor och funderingar om Röda Korset och vårt arbete

Oavsett vem du är-varmt välkommen att kontakta oss:

Butikschef Patrick Uusitalo patrick.uusitalo@redcross.se 070-660 11 40

Verksamhetsutvecklare Ann-Helen Eriksson ann-helen.eriksson@redcross.se 070-660 55 18