Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Att tillhöra ett sammanhang är ofta avgörande för hur vi mår. Vi arrangerar olika aktiviteter för att skapa gemenskap och stärka hälsan.

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Samhällsrådgivning

Helsingborg

Behöver du hjälp?

Samhällsrådgivningen erbjuder grundläggande samhällsinformation, samhällsorientering och säkra hänvisningar.

Har du en fråga som du är osäker på vart du ska vända dig? Varmt välkommen att kontakta samhällsrådgivningen på samrad.helsingborg@redcross.se, alternativt ring 0735-189866 (svenska/arabiska) eller 0735-189868 (svenska).

Röda Korsets volontärer lyssnar, förklarar och hänvisar dig vidare i små och stora frågor. Röda Korset har ingen anmälningsplikt och alla frivilliga har avgett tystnadslöfte.

Vill du engagera dig som frivillig?

Vi behöver bli fler som erbjuder stöd. Som frivillig inom samhällsrådgivningen lyssnar, förklarar du och guidar till rätt information om samhället, myndigheter eller liknande. Detta gör du på en medmänsklig nivå, tillsammans med andra frivilliga, en till två gånger i veckan på olika platser i Helsingborg. Verksamheten syftar till att stärka människors förmåga att hitta svar på sina frågor, bygga tillit till befintliga institutioner och vid behov, erbjuda direkt stöd.

Kontakta verksamheten

Nadia Jabr

Telefon:

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Rödakorskören

Helsingborg

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Vallåkra rödakorsgrupp