Verksamhet för hälsa och gemenskap

Rekryteringsgruppen

Malmö

Rekryteringsgruppen ser till att skicka vidare sökande personer till den verksamhet som de önskar, lägga upp uppdragsannonser och anordna rekryteringsträffar. Gruppen är viktig för att Röda Korset Malmökretsens verksamheter ska fungera.

Tar hand om nya frivilliga

Rekryteringgruppen har främst hand om rekryteringsmail samt lägger upp annonser för de grupper som behöver fler frivilliga eller frivilligledare för sina verksamheter. Gruppen har även löpande kontakt med frivilligledare för att se över deras behov av nya frivilliga för att kunna slussa personer rätt. Intresseanmälningar och svaren som kommer in tack vare annonserna, eller spontana mail som personer skickar, ser gruppen till att vidarebefordra till rätt verksamhet.

Anordnar rekryteringsträffar

Gruppen har även hand om rekryteringsträffarna som inträffar 2-3 gånger per termin. På en rekryteringsträff får deltagare veta mer om Malmökretsens verksamheter, hur det är att arbeta som frivillig och hur man kan engagera sig i Röda Korset. Träffarna annonseras på Malmökretsens facebooksida och här på webbsidan.

Bli frivillig i Rekryteringsgruppen

Rekryteringsgruppen består av ideellt arbete av ett gäng frivilliga. Vill du också bli frivillig i Rekryteringsgruppen? Håll utkik efter uppdragsannonser på startsidan eller kontakta mailadressen nedan.