Träna svenska

Vi erbjuder språkträning för de som vill öva på att prata och skriva svenska.

Träna svenska

Träffpunkten

Malmö

Är du ny i Sverige eller Malmö? Eller bara vill träffa nya människor? Då är du och hela din familj välkommen till vår mötesplats Kupan. Träffpunkten är en plats för stöd och gemenskap där vi fikar och lär känna varandra. Ibland finns det speciella teman för kvällen för att lära känna svenska språket och samhället bättre.

En mötesplats för alla!

På Kupan träffar du andra människor med olika bakgrund, språk och ålder. Mötesplatsen ordnar träffar för nyanlända och andra som behöver medmänskligt stöd och gemenskap. Vi fikar, tränar svenska och lär känna varandra. Varje kväll har ett tema som vi bestämmer tillsammans. Ofta handlar temat om det svenska språket och samhället. De frivilliga från Röda Korset berättar om det svenska samhället, och du är välkommen att berätta om ditt hemland om du vill det.

Tid: Måndagar och onsdagar 18:00–20:00.

Plats: Röda Korsets mötesplats, Kupan (Norra Parkgatan 17, Malmö)

Besök vår Facebooksida Träffpunkten Malmö.

Anmäl dig för att delta i Träffpunkten 

Du behöver anmäla dig för att delta i Träffpunkten. Det gör du enklast genom att mejla till oss på traffpunkten.malmo@redcross.se

Bli frivillig i Träffpunkten

Har du lätt för att möta nya människor och har en fallenhet för att på ett enkelt sätt kunna förklara hur det svenska samhället fungerar? Vill du hjälpa nyanlända med att lära sig att prata svenska och socialisera över en kopp kaffe? Kontakta oss genom uppgifterna nedan.

Träna svenska

Språkhörnan Sofielund

Träna svenska

Språkhörnan Stadsbiblioteket

Malmö