Första hjälpen-grupper

Våra första hjälpen-grupper erbjuder organiserad krisberedskap och kan bokas vid evenemang som konserter eller idrottstävlingar.

Första hjälpen-grupper

Stockholm första hjälpen-grupp

Stockholm

Röda Korset utgör ett komplement till samhällets övriga skyddsnät. Röda Korset verkar för att förhindra och lindra mänskligt lidande. Ett sätt att göra detta är att genom Första hjälpen-grupper erbjuda olycksfallsberedskap.

Första hjälpen-gruppen i Stockholm erbjuder olycksfallsberedskap vid kriser liksom vid olika evenemang. Vi är i första hand aktiva inom Stockholms län, men deltar vid behov i evenemang i hela landet.

Vi kan göra allt från att ta hand om lättare skador och plötsligt insjuknande till att vidta livsuppehållande åtgärder i väntan på ambulans. Första hjälpen-gruppen ger ditt arrangemang en grundtrygghet om olyckan skulle vara framme. När ni anlitar oss får ni kunniga, erfarna och välövade Första hjälpare inom olycksfallsberedskap. Vi är lätta att känna igen på den enhetliga röda klädseln med tydliga Första hjälpen-symboler.

Inga av Röda Korsets Första hjälpen-grupper tillhandahåller läkemedel av något slag. Observera att även syrgas och icke receptbelagda värktabletter räknas som läkemedel. Vi tar heller ej hand om transporter av sjuka eller skadade till sjukhus eller vårdcentral.

Läs med om Första hjälpen-grupper på Svenska Röda Korsets hemsida:

Om Första hjälpen-grupper | Röda Korset

Boka en Första hjälpen-grupp

Deltagandet i en Första hjälpen-grupp är helt ideellt och baseras uteslutande på frivilliga insatser. Intäkterna från uppdragen bekostar gruppens utbildningar, övningar och material.

Kostnaden för att boka Stockholms Första hjälpen-grupp är:

  • Grundkostnad, per grupp om 2 personer: 375 SEK / timme. Inkluderar all standardutrustning samt en hjärtstartare (AED)

  • En bokningsavgift om 500 SEK tillkommer

 

Vi kan också tillhandahålla extra utrustning i form av tält, extra hjärtstartare, övningsdockor mm till en extra kostnad.

Kontakta oss för ett prisförslag till ditt evenemang. 

För att boka en en Första hjälpen grupp till ditt evenemang gå in på denna länk:

Boka en Första hjälpen-grupp | Röda Korset

Eller kontakta:

info@fhg-sthlm.se

Anmäl intresse för att vara med i gruppen

Är du intresserad av att vara med i Första hjälpen-gruppen?

Kontakta: info@fhg-sthlm.se

Urval av tidigare uppdrag

Urval av och exempel på evenemang vi deltagit på:

  • Midnattsloppet - Löptävling och folkfest på Söder i Stockholm med 30 000 deltagare

  • Öppen Tunnel - Besök nya tunnelbanans station i Barkarby

  • Lidingöloppet - Stor löpartävling på Lidingö med 21 000 deltagare

Vi i Röda Korsets Första hjälpen-grupper är också ett stöd i samhällets kriser med organiserad krisberedskap. När en olycka sker kan vi snabbt vara på plats för akuta insatser. Det kan ske på eget initiativ eller genom förfrågan från exempelvis en myndighet. Tillfällen då Röda Korsets Första hjälpen-grupper varit på plats är vid:

  • Skogsbränderna sommaren 2018

  • Terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm 2017

  • Flyktingmottagandet 2015-16