Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Föreningsinformation

Skellefteåkretsens styrelse 2021:

Fredrik Krekula, ordförande
Göran Gavelin, kassör
Helena Eriksson, sekreterare
Sisay Berhanu, ledamot
Vakant

Är du nyfiken på att engagera dig i styrelsen för att utveckla och driva Skellefteåkretsen av Röda Korset vidare? Kontakta verksamhetschef Alexandra Sundberg för mer information: alexandra.sundberg@redcross.se 


En kommun - en krets

Svenska Röda Korsets Riksstämma har fattat beslut om att det i varje kommun ska finnas bara en rödakorskrets. Det är för att kretsarna ska kunna vara så starka och effektiva som möjligt i arbetet med att möta de största humanitära behoven och agera snabbt vid kriser. Senast 2023 ska alla kretsar i en kommun ha hittat vägarn för att gå ihop till en krets.

I Skellefteå kommun finns i nuläget kretsar i Burträsk, Byske och Skellefteå. Kretsarna jobbar just nu med att hitta formerna för att gå samman. Lövångerskretsen beslutade på kretsstämman 2021 att bli en del av en gemensam Skellefteåkrets. 

Det viktigaste är att verksamheten inte ska upphöra i någon del av kommunen. Allt socialt, humanitärt arbete ska fortsätta. Däremot ska inte alla kommundelar behöva ha en styrelse och hantera allt administrativt och ekonomiskt arbete. 

För frågor om sammanslagningen av kretsar, kontakta gärna representant för Regionrådet Norra Norrland:

Bengt Gunnarsson

e-post: bengt48gunnarson@outlook.com 
telefon: 070–7855184

 

Verksamhetsberättelse 2020

2020 var ett mycket aktivt år för Skellefteåkretsen. Längst ner på sidan kan du ladda ner kretsens verksamhetsberättelse. 

Rapport om coronapandemins påverkan på personer med begränsad svenskkunskap och förankring i lokalsamhället

Du kan ladda ner och läsa vår kartläggning som kretsen genomfört med stöd av Delegationen  mot segregation under 2020. Rapporten hittar du nedan.

Tack alla frivilliga i kretsen!

En hälsning till alla frivilliga från styrelsen och medarbetarna i Skellefteåkretsen. Tack för att ni finns!