Föreningsinformation

Skellefteåkretsens styrelse 2022:

Fredrik Krekula, ordförande
Siv Aspbäck, vice ordförande
Göran Gavelin, kassör
Helena Eriksson, sekreterare
Christer Norde, ledamot

Är du nyfiken på att engagera dig i styrelsen för att utveckla och driva Skellefteåkretsen av Röda Korset vidare? Kontakta verksamhetschef Alexandra Sundberg för mer information: alexandra.sundberg@redcross.se 


En kommun - en krets

Svenska Röda Korsets Riksstämma har fattat beslut om att det i varje kommun ska finnas bara en rödakorskrets. Det är för att kretsarna ska kunna vara så starka och effektiva som möjligt i arbetet med att möta de största humanitära behoven och agera snabbt vid kriser. Senast 2023 ska alla kretsar i en kommun ha hittat vägarn för att gå ihop till en krets.

På sina kretsstämmor 2021 beslutade kretsarna i Lövånger, Burträsk och Byske att bli en del av en gemensam Skellefteåkrets. 

Det viktigaste är att verksamheten inte ska upphöra i någon del av kommunen. Allt socialt, humanitärt arbete ska fortsätta. Däremot ska inte alla kommundelar behöva ha en styrelse och hantera allt administrativt och ekonomiskt arbete. 

För frågor om sammanslagningen av kretsar, kontakta gärna representant för Regionrådet Norra Norrland:

Bengt Gunnarsson

e-post: bengt48gunnarson@outlook.com 
telefon: 070–7855184

 

Verksamhetsberättelse 2021

2021 var ett mycket aktivt år för Skellefteåkretsen. Längst ner på sidan kan du ladda ner kretsens verksamhetsberättelse. 

Rapport om coronapandemins påverkan på personer med begränsad svenskkunskap och förankring i lokalsamhället

Du kan ladda ner och läsa vår kartläggning som kretsen genomfört med stöd av Delegationen  mot segregation under 2020. Rapporten hittar du nedan.

Tack alla frivilliga i kretsen!