Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Trygga vuxna - trygga unga. Röda Korset utbildar nya nattvandrare i Skellefteå.

Röda Korset i Skellefteå kommun

Röda Korset Skellefteå
Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.

Välkommen till Röda Korset

Vi finns på plats i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men uppdraget är detsamma oavsett var vi befinner oss – att kämpa för att förhindra och lindra mänskligt lidande i vår värld, var och när det än förekommer.

Du bestämmer

Personligt engagemang är själva livsnerven i vårt arbete. Som medlem eller frivillig i någon av Röda Korsets verksamheter tar du ställning för en medmänskligare värld. Du skänker en liten del av din tid. Hos oss förvandlas din tid till meningsfullhet.

Hör av dig till oss

Om du vill veta mer om Röda Korsets arbete är du alltid välkommen att kontakta vår verksamhetschef Alexandra Sundberg på telefonnummer 070-663 34 33 eller e-post alexandra.sundberg@redcross.se

Vår butikschef Johnaz Bäckman svarar gärna på frågor om secondhandbutiken och cafét. Han nås på telefonnummer 0910-101 98/072-341 74 82 eller e-post secondhand.skelleftea@redcross.se


Vår verksamhet under coronapandemin

Röda Korset hjälper Region Västerbotten med frivilliga vaccinationsvärdar på Skellefteå Kraft Arena till och med vecka 26. 

Vår secondhandbutik har begränsade öppettider just nu: onsdag-fredag klockan 11-15.

OBS! Vecka 27-30 kommer vi att ha sommarstängt. Efter semestern hoppas vi kunna ha öppet fem dagar i veckan igen. 

Röda Korsets Inköpshjälp upphörde den 9 maj 2021. De flesta som behövt vår hjälp är vaccinerade eller har fått hjälp på annat sätt. Vi tackar alla som gett oss förtroende att hjälpa och alla underbara volontärer som ställt upp sedan mars 2020.

Röda Korsets Behandlingscenter i Skellefteå

Behöver du komma i kontakt med Röda Korsets behandlingscenter hittar du mer information och kontaktuppgifter på deras webbplats

 

 

Bli volontär

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga uppdrag nära dig. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!