Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Trygga vuxna - trygga unga. Röda Korset utbildar nya nattvandrare i Skellefteå.

Röda Korset i Skellefteå kommun

Röda Korset Skellefteå
Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.

Välkommen till Röda Korset

Vi finns på plats i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men uppdraget är detsamma oavsett var vi befinner oss – att kämpa för att förhindra och lindra mänskligt lidande i vår värld, var och när det än förekommer.

Du bestämmer

Personligt engagemang är själva livsnerven i vårt arbete. Som medlem eller frivillig i någon av Röda Korsets verksamheter tar du ställning för en medmänskligare värld. Du skänker en liten del av din tid. Hos oss förvandlas din tid till meningsfullhet.

Hör av dig till oss

Om du vill veta mer om Röda Korsets arbete är du alltid välkommen att kontakta vår verksamhetschef Alexandra Sundberg på telefonnummer 070-663 34 33 eller e-post alexandra.sundberg@redcross.se

Vår butikschef Johnaz Bäckman svarar gärna på frågor om secondhandbutiken och cafét. Han nås på telefonnummer 0910-101 98/072-341 74 82 eller e-post secondhand.skelleftea@redcross.se


Vår verksamhet under coronapandemin

Här kan du läsa mer om Röda Korsets Inköpshjälp. Oavsett om du behöver hjälp eller vill bli inköpsvolontär finns här all information du behöver. Vill du komma direkt till hjälptelefonen ringer du 073-82 57 112. 

Secondhandverksamheten har begränsade öppettider på grund av pandemin: onsdag - fredag klockan 11-15. Café och mötesplats håller stängt tills vi kan träffas på ett säkert sätt igen.  

Röda Korsets Behandlingscenter i Skellefteå

Behöver du komma i kontakt med Röda Korsets behandlingscenter hittar du mer information och kontaktuppgifter på deras webbplats