Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Att tillhöra ett sammanhang är ofta avgörande för hur vi mår. Vi arrangerar olika aktiviteter för att skapa gemenskap och stärka hälsan.

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Cykling utan ålder

Skellefteå

Alla har rätt att känna vind i håret. Inom Cykling utan ålder tar våra volontärer, som vi kallar cykelpiloter, ut äldre personer på en åktur i vår eldrivna lastcykel. Verksamheten är en del av kretsens arbete med att lindra ofrivillig ensamhet bland äldre. Kanske blir det en långsam cykeltur längs älven, där piloten och passageraren hinner stanna och titta på båtar som glider förbi, träden som blommar och barn som leker. Kanske blir det ett stopp på något café eller med en kaffetermos. Många skratt och delade historier blir det garanterat.

Nästan vem som helst kan vara cykelpilot. Det kräver inga extrastarka ben eller superkondition, eftersom cykeln har en elmotor till hjälp. Vi vill att våra piloter ska vara över 18 år, kunna trafikreglerna och såklart ha ett intresse för andra människor. Du får den introduktion som behövs för att kunna bli en del av Cykling utan ålder.

Verksamheten är ett samarbete mellan kretsen och organisationen Cykling utan ålder  https://cyklingutanalder.se/

Kontakta verksamheten

Siv Aspbäck

Verksamhet för hälsa och social gemenskap

Sygruppen

Skellefteå