Volontärer i Röda Korsets second-hand butik i Skellefteå

Röda Korset Second hand Skellefteå

Röda Korset Second hand Skellefteå

Öppettider

SOMMARTIDER: 3-5 juli kl 11-16 8-30 juli STÄNGT 31 juli-2 augusti kl 11-16 5-6 augusti STÄNG Därefter ordinarie öppettider måndag-torsdag kl 11-16, fredag kl 11-15.

Besöksadress

Stationsgatan 24

Om butiken

Second hand, dubbelt så bra

Idag används en T-shirt i genomsnitt 30 gånger. Om samma t-shirt återbrukas via second hand eller används dubbelt så länge halveras klimatpåverkan. Visste du att ungefär 80 procent av klimatpåverkan sker vid produktionen av ett plagg. Genom att handla det som redan är producerat spar vi på jordens resurser. 

Vår second hand-butik är också en mötesplats med café där du kan sitta ner en stund och fika hembakat och träffa en trevlig volontär att prata med. 

Alla som jobbar i vår second hand-butik och café är volontärer. Välkommen som besökare, kund eller som en del i vårt fina gäng. Hör av dig om du är intresserad av volontäruppdrag!

Skänk till butiken

Skänka till vår verksamhet

Allt som säljs i vår second hand-butik är gåvor från generösa människor. Vill du också lämna sådant du använt klart hos oss?

Vi tar emot allt som är helt och rent - förutom möbler som vi tyvärr inte har plats för. Skulle du kunna tänka dig att ge det vidare till en vän? Då kan du ge det vidare till oss.

Du är välkommen att lämna i vår gåvoinlämning på baksidan av huset på måndag till torsdag från tidig morgon till klockan 16, fredag till klockan 15. Vi är tacksamma för att du INTE lämnar när vi har stängt, för sådant blir ofta förstört av väder eller förbipasserande. 

Om du har frågor kring gåvoinlämning får du gärna ställda dem i butiken eller ringa oss. 

Gör skillnad genom att skänka

Dina gåvor gör stor skillnad. Genom försäljning omvandlar vi dem till hjälpverksamhet. Att skänka till second hand bidrar också till hållbarhet – varorna används längre. Kontakta gärna butiken innan för att se att den är öppen och kan ta emot det du vill skänka.