Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Om oss

Första hjälpen och handarbete. Krisberedskap och insamling. Secondhandbutik och återbruk. Familjeåterförening och bakning. Röda Korset i Skellefteå är en bred samling av olika verksamheter. Vi arbetar för att lindra och förhindra mänskligt lidande. Allt vi gör handlar om att på olika sätt möta de lokala humanitära behoven. Och ryggraden i vårt arbete är det frivilliga engagemanget - att just du är en medmänniska som skänker av din tid.

Röda Korsets lokal hittar du i centrum. Vi finns i korsningen Södra Järnvägsgatan/Stationsgatan, just nu lite i skuggan av bygget av Sara kulturhus. Där finns vår mötesplats med både secondhandbutik och café. 

Just nu, på grund av Coronapandemin, håller vårt café stängt. Secondhandbutiken är öppen onsdag-fredag klockan 11-15. Det blir lite mindre möten nu, helt enkelt. 

 

Ta ställning, bli en del av vårt arbete

Personligt engagemang är själva livsnerven i Röda Korset. Som medlem eller volontär tar du ställning och ansvar för vilket samhälle du vill ha. Tillsammans gör vi skillnad!

I Skellefteå är våra frivilliga engagerade i olika verksamheter för att hjälpa människor som på olika sätt behöver stöd. Gemensamt för oss alla är att vi vill visa medmänsklighet och skapa ett bättre samhälle. Vi arbetar alltid utifrån Röda Korsets grundprinciper.

 

Kontakta oss:

Om du vill veta mer om Röda Korsets arbete eller är intresserad av frivilligarbete inom någon av våra verksamheter, är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef Alexandra Sundberg på telefonnummer 070-663 34 33 eller e-post alexandra.sundberg@redcross.se

Vår butikschef Johnaz Bäckman svarar gärna på frågor om secondhandbutiken och cafét. Han nås på telefonnummer 0910-101 98, 072-341 74 82 eller e-post secondhand.skelleftea@redcross.se