Om oss

Vi finns på plats i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men uppdraget är detsamma oavsett var vi befinner oss – att kämpa för att förhindra och lindra mänskligt lidande i vår värld, var och när det än förekommer.

Du bestämmer

Personligt engagemang är själva livsnerven i vårt arbete. Som medlem eller frivillig i någon av Röda Korsets verksamheter tar du ställning för en medmänskligare värld. Du skänker en liten del av din tid. Hos oss förvandlas din tid till meningsfullhet.

  • Första hjälpen och handarbete
  • Krisberedskap och insamling
  • Secondhandbutik och återbruk
  • Mötesplats och bakning

Röda Korset i Skellefteå är en bred samling av olika verksamheter. Vi arbetar för att lindra och förhindra mänskligt lidande. Allt vi gör handlar om att på olika sätt möta de lokala humanitära behoven. Och ryggraden i vårt arbete är det frivilliga engagemanget - att just du är en medmänniska som skänker av din tid.

Röda Korsets lokal hittar du i centrum. Vi finns i korsningen Södra Järnvägsgatan/Stationsgatan. Där finns vår mötesplats med både secondhandbutik och café. 

Ta ställning, bli en del av vårt arbete

I Skellefteå är våra frivilliga engagerade i olika verksamheter för att hjälpa människor som på olika sätt behöver stöd. Gemensamt för oss alla är att vi vill visa medmänsklighet och skapa ett bättre samhälle. Vi arbetar alltid utifrån Röda Korsets grundprinciper.

Kontakta oss:

Om du vill veta mer om Röda Korsets arbete är du alltid välkommen att kontakta kretsen på e-post skellefteakretsen@redcross.se

Vår butikschef svarar gärna på frågor om second hand-butiken och caféet. Nås på telefonnummer 0910-101 98/072-341 74 82 eller e-post secondhand.skelleftea@redcross.se

Öppettider

Normala öppettider:

Vår second hand-butik är öppen alla vardagar: Mån-tors 11-16, fredag 11-15.

Vårt café är öppet tisdag till fredag klockan 11-14:30.

Välkommen att fika hembakat och träffa trevliga människor. På tisdag serverar vi kycklingpastasallad, på torsdag soppa och smörgås och på fredag vår räkmacka med twist! OBS! Soppan serveras till och med 23 maj, sedan blir det uppehåll över sommaren. 

Röda dagar kan påverka öppettiderna så håll koll på våra sociala kanaler för avvikelser. 

Röda Korsets Behandlingscenter i Skellefteå

Behöver du komma i kontakt med Röda Korsets behandlingscenter hittar du mer information och kontaktuppgifter på deras webbplats