Om oss

Röda Korset Arboga består av en krets med sitt säte på Second Hand/Mötesplats Kupan på Kapellgatan 22 B.

Hitta info om second hand-butiken (Mötesplats Kupan)

Mötesplats Kupan är:

  • Vår samlingsplats för alla.
  • Vårt centrum för all verksamhet med t ex insamlingar, arbetsmöten och social samvaro.
  • Där våra personal finns på plats på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar. De tar emot, packar upp och sorterar skänkta kläder, prylar mm och fördelar till respektive arbetsgrupp. De skyltar och ser till att det är snyggt och fint i butiken.
  • Vår second hand-butik, där vi säljer kläder, skor, hemtextilier, prylar, möbler, böcker, pussel och spel och mycket mer.

Vårt frivilligarbete

Arbetsmöten 

Hålls varje måndag, då butiken är stängd. Vi syr, stickar, putsar mässing och koppar, stryker och lagar kläder om det behövs, packar upp skänkta saker.

Styrelsen informerar i samband med kaffet om det som är aktuellt och alla är välkomna med sina frågor.

Vi har arbetsgrupper inom olika områden

Klädgruppen 

Tar hand om kläder, skor, accessoarer, väskor, leksaker. Vi kontrollerar att allt är helt och rent. Stryker kläder, lagar och tvättar ibland i mån av tid, prissätter och fyller på i butiken.

Prylgruppen

Tar hand om möbler, lampor, porslin och andra husgeråd, prydnadssaker, smycken och tavlor. Vi kontrollerar att allt är helt och rent, diskar om det behövs prissätter och fyller på i butiken.

Hemtextilgruppen

Tar hand om gardiner, dukar, sängkläder, handdukar, garner, tyg och sybehör. Vi kontrollerar att allt är helt och rent, prissätter och fyller på i butiken. 

Bokgruppen

Tar hand om böcker, CD, DVD,  spel, pussel och kontorsmateriel. Vi kontrollerar att allt är i bra skick och att det inte saknas något i spel och pussel. Prissätter finare böcker och fyller på i butiken.

Besök på äldreboenden

Vi har en besöksgrupp för varje äldreboende i Arboga Kommun. Äldreboenden inom tätorten och på landsorten får besök ett antal gånger per år. Då vi bjuder på kaffe och underhållnin