"Vi Cykelutflyktingar" där volontärer och flyktingar vid asylboende glädjs tillsammans på cykel.
Test

Röda Korset i Arboga kommun

Röda Korset Arboga
Öppettider i vår butik: Tisdag och torsdag 11.00-17.00, fredag 11.00-14.00. Om du vill skänka något finns det personer som tar emot följande tider: Måndag 09.00-15.00. Tisdag och torsdag 09.00-17.00, fredag 09.00-14.00 Välkomna

Välkommen till Röda Korset

Vi finns på plats i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men uppdraget är detsamma oavsett var vi befinner oss – att kämpa för att förhindra och lindra mänskligt lidande i vår värld, var och när det än förekommer.

Om oss

Röda Korset Arboga består av en krets med sitt säte på Second Hand/Mötesplats Kupan på Kapellgatan 22 B.

Styrelsens arbete

Röda Korset Arboga leds av en förtroendevald styrelse bestående av 9 ledamöter, vilka väljs på kretsens årsmöte. Styrelsen har i huvudsak följande uppgifter:

Besluta om organisation, arbets- och delegationsordning samt attesträtt.

Besluta om prioriteringar och inriktningar.

Besluta om policyfrågor.

Ansvara för planering av kvalitetsutveckling.

Ansvara för att uppföljning och utvärdering redovisas kretsstämma.

Utarbeta verksamhetsplan.

Utarbeta verksamhetsberättelse.

Svara för kartläggning av behov för verksamheten.

Anställa personal

Mötesplats Kupan är:

  • Vår samlingsplats för alla
  • Vårt centrum för all verksamhet med t ex insamlingar, arbetsmöten och social samvaro.
  • Där vår personal finns på plats på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar. De tar emot, packar upp och sorterar skänkta kläder, prylar mm och fördelar till respektive arbetsgrupp. De skyltar och ser till att det är snyggt och fint i butiken.
  • Vår second hand-butik, där vi säljer kläder, skor, hemtextilier, prylar, möbler, böcker, pussel och spel och mycket mer.

Vårt frivilligarbete

Arbetsmöten 

Hålls varje måndag, då butiken är stängd. Vi syr, stickar, putsar mässing och koppar, stryker och lagar kläder om det behövs, packar upp skänkta saker. 

Styrelsen informerar i samband med kaffet om det som är aktuellt och alla är välkomna med sina frågor.

Vi har arbetsgrupper inom olika områden

Klädgruppen 

Tar hand om kläder, skor, accessoarer, väskor, leksaker. Vi kontrollerar att allt är helt och rent. Stryker kläder, lagar och tvättar ibland i mån av tid, prissätter och fyller på i butiken.

Prylgruppen

Tar hand om möbler, lampor, porslin och andra husgeråd, prydnadssaker, smycken och tavlor. Vi kontrollerar att allt är helt och rent, diskar om det behövs prissätter och fyller på i butiken.

Hemtextilgruppen

Tar hand om gardiner, dukar, sängkläder, handdukar, garner, tyg och sybehör. Vi kontrollerar att allt är helt och rent, prissätter och fyller på i butiken. 

Bokgruppen

Tar hand om böcker, CD, DVD,  spel, pussel och kontorsmateriel. Vi kontrollerar att allt är i bra skick och att det inte saknas något i spel och pussel. Prissätter finare böcker och fyller på i butiken.

Besök på äldreboenden

Vi har en besöksgrupp för varje äldreboende i Arboga Kommun. Äldreboenden inom tätorten och på landsorten får besök ett antal gånger per år. Då vi bjuder på kaffe och underhållning.

 

Bli volontär

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga uppdrag nära dig. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!

Dina val gav inga resultat. Prova gärna att filtrera på ett annat vis eller ta kontakt med din lokala rödakorskrets.