Välkommen till Röda Korset i Göteborg!

I Göteborgs kommun erbjuder vi hjälp i vardag så väl som i humanitära kriser. Genom medmänskliga möten vill vi göra en positiv förändring i världen och möta de lokala behoven som finns i samhället. Tillsammans med våra nästan 250 volontärer erbjuder vi en rad olika verksamheter med fokus på allt ifrån krisberedskap, second hand-butiker, hälsofrämjande insatser och att bryta ofrivillig isolering.     

På denna sida hittar du mer information om våra verksamheter och hur du kan komma i kontakt med dem, samt hur du går tillväga för att engagera dig. Gå med i vår organisation och bli volontär du också! 

Vi hjälper människor som är utsatta eller i kris, utifrån de behov som finns i vårt samhälle 

I Göteborgs kommun är Röda Korset engagerade i flera olika verksamheter, utifrån de behov som finns i vårt samhälle. Verksamheterna bedrivs av våra engagerade volontärer - våra frivilliga. Vi arbetar alla utifrån Röda Korsets sju grundprinciper: Humanitet, Opartiskhet, Neutralitet, Självständighet, Frivillighet, Enhet och Universalitet. Det samma gäller för Röda Korset i Sverige och de 190 andra länder där Röda Korset, Röda Halvmånen eller Röda Kristallen finns. 

Om vår förening 

Vi är en rödakors-förening i Göteborgs kommun. Totalt har vi nästan 250 volontärer som är organiserade i ett 20-tal olika verksamheter som finns runt om i staden. Arbetet leds av vår kretsstyrelse som utvecklar föreningen framåt. För att komma i kontakt med oss, hör av dig till krets.gbg@redcross.se. För att hålla dig uppdaterad inom vårt arbete - följ oss på sociala medier! På Facebook heter vi Röda Korset Göteborg och på Instagram rodakorsetgoteborg. 

Tillsammans för ett medmänskligt Göteborg!