Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Morsdagspresenter för välgörenhet

Ge en morsdagspresent som räddar liv och gör att fler mammor och barn kan få en framtid tillsammans. Här köper du enkelt gåvor till mors dag den 28 maj.
Ge en morsdagspresent som räddar liv och gör att fler mammor och barn kan få en framtid tillsammans. Här köper du enkelt gåvor till mors dag den 28 maj.

Letar du efter en morsdagspresent till mamma? Här finns presenttips till mors dag 2023! Ge bort en morsdagspresent för välgörenhet som räddar liv. Välj en barnmorska, nödmat, matpaket, katastrofpaket eller ett hygienkit till kvinnor. När du köper gåvor från Röda Korset får du ett fint gåvobevis att ge till en mamma som du vill fira.

Stötta en mamma varje månad

Världen över kämpar mammor och barn varje dag för att klara vardagen. Som månadsgivare hjälper du mammor och barn i krig och katastrofer varje månad!

Bli månadsgivare

När du köper en morsdagspresent från Röda Korset kan vi fortsätta vårt viktiga arbete i krig och katastrofer världen över. Din present kan kan bli till sjukvård och medicin eller tak över huvudet beroende på vad som är mest akut. Våra insatser går alltid till de som är i störst behov av hjälp. Din gåva räddar liv!​

Gåvobevis

När du köpt en morsdagspresent får du ett digitalt gåvobevis att skriva ut eller skicka vidare som morsdagshälsning, perfekt som sista minuten-present till mors dag. Du kan också beställa ett tryckt morsdagskort att ge bort. Beställ senast den 23:e maj för att få ditt gåvobevis i tid.

Därför är det smart att ge bort gåvobevis i mors dags-present

Hylla mamma med ett gåvobevis

Vill du ge bort en morsdagspresent som går att skicka digitalt eller per post? Köp ett gåvobevis i present! Du får alltid ett fint digitalt gåvobevis att ge bort eller köp till ett tryckt exemplar om du vill. Leveranstiden är 2-4 arbetsdagar.

Bästa valet för den som redan har allt

Har du svårt att hitta en present till mamma? Ge bort ett gåvobevis istället. Då låter du mamma vara med och rädda liv och sprida hopp! Det värmer fint och blir minst lika uppskattat som en fysisk present.

Läs också:

Mamma Aïssetou i Mali.
Mammor och barn i krig och katastrofer

Tillgång till inkomst, mat och sjukvård är en stor utmaning för många kvinnor och barn som lever i krig och katastrofer.

Läs mer

Fler sätt att stödja