Malmö Central var första stoppet i Sverige för många som flydde till Sverige hösten 2015. På bilden syns en röd bänk Här kan du möta och så sitter en volontär från Röda Korset där.

Röda Korset i Oskarshamns kommun

Röda Korset Oskarshamn
Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. För att få människor att arbeta mot samma mål krävs organisation och ledarskap. Kretsstyrelsen ska arbeta för att skapa en väl fungerande förening och verka för att förbättra situationen för de mest utsatta inom kretsens geografiska område med stöd av frivilliga och medlemmar. Röda korset i Oskarshamn o Kristdala bildar en gemensam förening i mars 2023, i enlighet med Svenska Röda korsets inriktning. Är du intresserad av ett uppdrag i styrelsen så kontakta oss i valberedningen för att få veta mer och för att anmäla intresse. Kontakt valberedningen: Röda korset Kristdala, Anders Hägerdal, 070 221 90 69, hagerum@telia.com Röda korset Oskarshamn, Eva Nilsson, 072 542 95 60, oskarshamn@redcross.se Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld. Inom Oskarshamns Kommun finns två aktiva kretsar, Oskarshamnskretsen och Kristdalakretsen. Våra olika verksamheter kan du läsa mer om nedan. Du är mycket välkommen att bli en av oss. Enklast skickar du ett mail till någon av de nedan angivna mailadresserna. Vill du veta mer om våra verksamheter går det också bra att maila. Ange gärna ditt telefonnummer så blir du uppringd. Välkommen!

Bli volontär

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga uppdrag nära dig. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!

Dina val gav inga resultat. Prova gärna att filtrera på ett annat vis eller ta kontakt med din lokala rödakorskrets.