Röda Korset i Åtvidabergs kommun

Röda Korset Åtvidaberg
Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.
Läs mer om Röda Korset i Åtvidaberg kommun

Välkommen till Röda Korset i Åtvidabergs kommun

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Röda Korset i Åtvidaberg bildades den 11 mars 1931 med municipalläkaren Dr Carl Hugo Brundin som sin förste ordförande, ett uppdrag han kom att inneha i 20 år. I protokollet från det första sammanträdet framgår, att antalet medlemmar vid starten var 22, och att medlemsavgiften var 2 kronor om året. Idag är vi betydligt fler trots att medlemsavgiften är något högre.

Kretsen har under flera år förgäves sökt nya frivilliga till styrelsen och till valberedningen. Valberedningen har varit vakant sedan 2020. Vid vår årsstämma den 27 februari 2023 föreslog styrelsen, efter samråd med verksamhetsutvecklare på Svenska RK, en ministyrelse med tre styrelsemedlemmar och där verksamheten begränsas till att driva secondhandsbutiken Mötesplats Kupan samt i mån av tid delta i insamlingar som anordnas vår och höst. Förslaget godkändes av stämman.  

Information om den nya styrelsen och föreningsinformation kan Du få genom att klicka på de tre strecken uppe till höger.

Öppettider för second hands-butiken Mötesplats Kupan.

Onsdagar och fredagar 10 -14

Torsdagar 14 - 18

Telefon  0766-078017