Röda Korset i Åtvidabergs kommun

Röda Korset Åtvidaberg
Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.
Läs mer om Röda Korset i Åtvidaberg kommun

Välkommen till Röda Korset i Åtvidabergs kommun

Röda Korset finns i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men vårt uppdrag är alltid detsamma oavsett var vi befinner oss: vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Röda Korset i Åtvidaberg bildades den 11 mars 1931 med municipalläkaren Dr Carl Hugo Brundin som sin förste ordförande, ett uppdrag han kom att inneha i 20 år. I protokollet från det första sammanträdet framgår, att antalet medlemmar vid starten var 22, och att medlemsavgiften var 2 kronor om året. Idag är vi betydligt fler trots att medlemsavgiften ökat högst väsentligt!

Öppettider för second hands-butiken Mötesplats Kupan.

Onsdagar och fredagar 10 -14

Torsdagar 13 - 17

Telefon  073 439 7890

Information om styrelsen, våra verksamheter och föreningsinformation kan Du få genom att klicka på de tre strecken uppe till höger.

Pröva lyckan! Under december månad kan Du i affären köpa lotter för 5 kronor styck och med lite tur direkt välja Din vinst bland kuddar och stickade varor som utgör lotterivinster!

 

Känner Du till att man då man använder pantmaskinen för burkar och tomglas hos ICA Supermarket i Åtvidaberg kan man donera dessa pengar till Åtvids Rödakorskrets. Under perioden 01.10.2021 till 29.12.2021 utfördes 120 donationer på totalt 2 244,70 kronor. Stort tack till dessa generösa donatorer.